Denisa Zinveliu, aur la Campionatele Balcanice de Taekwondo

 

Rezultate foarte bune pentru sportivii de la CS Ilyo Bistrița la Campionatul Balcanic de cadeți, juniori și seniori din Bosnia-Herțegovina. Aceștia s-au întors cu două medalii, una de aur și una de argint.

Medalia de aur și titlul de campioană balcanică la cadeți i-a revenit Denisei Timeea Zinveliu. În vârstă de 13 ani, Denisa Timeea Zinveliu este elevă la Școala Generală Nr. 1 din Bistrița, este legitimată la CS Ilyo Bistrița și face taekwondo de 4 ani, fiind antrenată de Marius Muti. Este deținătoarea centurii roșii cu 2 keup și multiplă medaliată la mai multe concursuri naționale și internaționale. Medalia de aur de la aceste Campionate Balcanice este cea mai mare performanță a sa.

Sebastian Adrian Scurtu a reușit și el o evoluție foarte bună în Bosnia-Herțegovina, obținând medalia de argint la juniori. Sebastian Adrian Scurtu are 13 ani și practică Taekwondo de 4 ani. Este elev al Colegiului Național "George Coșbuc" din Năsăud și a participat la mai multe concursuri și campionate, atât în țară cât și în străinătate. În 2012, cea mai importantă performanță până la aceste Campionate Balcanice a fost locul II la un concurs internațional din Germania. La Balcaniadă a mai participat, de la Bistrița, Bianca Nicoletta Leșan, aflată în primul an la seniori.

 "A fost un concurs la care au participat 10 țări, cu un total de aproximativ 500 de sportivi. Sunt cele mai bune performanțe obținute de Clubul Sportiv Ilyo, un club înființat doar de trei ani de zile. Din 2009 până acum, am obținut două medalii de aur și două de argint la Campionatele Balcanice. Ne pregătim în continuare, următoarea competiție la care vom participa va fi Cupa României, în octombrie, la Botoșani", spune Marius Muti, instructor la CS ILYO Bistrița. Clubul Sportiv Ilyo Bistrița, înființat în 2009, a mai obținut o medalie de aur la Campionatul Balcanic în 2011, prin Bianca Leșan și un argint în 2010, prin Bianca Berar.

 

Augustin Danci

 

 

 

 | 249 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *