De la kickboxing la jurnalism, în drum spre Academia de Poliție. Povestea jurnalistului care îmbină condeiul cu sportul ”ždurilor”

A descoperit kickboxing-ul când încă era în liceu, iar de câteva săptămâni îmbină sportul „băieților răi” cu jurnalismul, în redacția Bistrițeanul.ro. Între timp se pregătește intens pentru Academia de Poliție, unde speră să intre anul viitor. Este povestea lui Ovidiu Bojor, un bistrițean de 20 de ani, intrat recent în breasla jurnaliștilor.

Ovidiu Bojor are 20 de ani și practică kickboxing încă din liceu. L-a descoperit din greșeală, cu ajutorul unui prieten. L-a încercat și după o vreme s-a îndrăgostit pur și simplu de acest sport dur, deși la început nu s-a văzut practicând așa ceva.

Sportul în general dezvoltă caractere puternice. Acest sport te face bărbat, acest sport te face mai sigur pe tine, te face să ai încredere în propriile forțe, îți oferă adrenalină și niște senzații de nedescris. Te ajută și să-ți controlezi emoțiile, să știi cum să reacționezi, cum să abordezi situații și cum să ieși din ele, deși toate acestea par greu de crezut. Pare un sport golănesc, dar nu e deloc așa. E nevoie de eleganță, de calm, de tact, de autocontrol și multe altele, care nu numai în sport te ajută, ci și în viață”, explică Ovidiu.

Tot în liceu și-a dat seama că vrea cu orice preț să se facă polițist, asta pentru că, precum sportul, te pune la încercare, iar Ovidiu adoră provocările. Nu ignoră nici confortul financiar oferit de această carieră și nici respectul adus.

„Am mai încercat o dată să intru în Academie și nu am reușit, dar nu m-am lăsat descurajat și clar că „nu am coborât la prima stație. Cu siguranță încerc și în 2015”, completează Ovidiu.

Cum a ajuns totuși de la sport la jurnalism? Ei bine, Ovidiu spune că jurnalismul l-a ales pe el. A intrat în echipa Bistrițeanul.ro ca fotoreporter de eveniment, dar, încet, încet, l-a atras și scrierea de texte astfel că astăzi semnează articole. În prima fază a avut impresia că această carieră nu i se potrivește, însă a realizat că este un domeniu interesant, care îi place și care îi aduce beneficii.

„Ca jurnalist intri în contact cu mulți oameni, tot felul de oameni cu tot felul de moduri de a gândi. Interacționezi cu ei, vezi diferențele dintre oameni. Eu sunt genul căruia nu-i place rutina, n-aș putea face aceeași chestie în fiecare zi. De fapt și în jurnalism faci  aceeași chestie în fiecare zi, dar total diferit, nicio zi nu seamănă cu alta”, mai spune tânărul.

Cum se împacă aceste domenii, aparent diferite? Potrivit lui Ovidiu, deși nu par să aibă vreo legătură, se leagă perfect.

„Nu poți să fii polițist dacă nu ai curaj, nu poți să fi jurnalist dacă nu ai curaj și nu poți urca în ring dacă nu ai curaj. Nu doar curajul este punctul comun care le leagă, ci și corectitudinea, dovada de bun simț sau autocontrolul. În toate întâlnești situații în care trebuie să te controlezi, să fii elegant și curajos. De asemenea, toate trei te pun în situații dificile din care trebuie să știi cum să ieși cu bine și cum să abordezi lucrurile”.

Mâine, Ovidiu Bojor va urca în ring, în prima Gală K1 de la Bistrița.

bistriteanul.ro

 | 1.056 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *