Daniel Bîrneț îi învață Taekwondo pe năsăudeni (VIDEO)

Daniel Emanuel Bîrneț are 18 ani, face Taekwondo de 4 ani și jumătate, fiind printre primii sportivi care au început să practice acest sport în județul Bistrița-Năsăud. Este elev în clasa a 11-a la Colegiul Național "George Coșbuc" din Năsăud și este instructor la secția Clubului Sportiv Ilyo din același oraș.
 

Sportivul bistrițean a participat, în cei patru ani de când practică Taekwondo, la numeroase concursuri, atât în calitate de concurent cât și în calitate de arbitru. Daniel Bîrneț are centura roșie cu tresă neagră și se pregătește pentru susținerea examenului de centură neagră. Din anul 2011 este instructor și arbitru de Taekwondo la Năsăud. Este multiplu medaliat la concursuri naționale și internaționale. Anul acesta, în cadrul Campionatului Național de la Botoșani a obținut medalia de aur la poomsae și la proba pe echipe. "Este unul dintre cei mai buni sportivi ai noștri, printre primii care au început practicarea acestui sport în județul nostru", a declarat Marius Muti, instructor la CS Ilyo Bistrița.

Sportivii de la CS ILYO Bistrița vor avea un calendar încărcat cu stagii de pregătire și competiții în această vară. Aceștia vor susține examene de centură și de grad, stagiu de vară la Sovata, în iulie și la Costinești, în luna august. "Antrenamentele vor avea loc și pe parcursul vacanței de vară. Îndemăm părinții care vor să le ofere copiilor o modalitate eficientă și plăcută de a-și petrece vacanța să îi trimită la antrenamentele de Taekwondo", spune Marius Muti, instructorul Clubului Sportiv Ilyo.

Augustin Danci

 


 | 407 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *