Cupa R.: Calificare cadou de ziua antrenorului Bozga: Cetate ”“ Heniu 1-0 (Superpoze și VIDEO)

Sferturile fazei județene a Cupei României a programat pe terenul din Orheiu Bistriței partida dintre Voința Cetate și Heniu Prundu Bârgăului. Disputată pe un teren prost, la doar o zi după sărbătorile pascale, partida nu s-a ridicat deloc la nivelul unui joc derby al acestei faze a cupei.

Știind că joacă împotriva liderului, gazdele încep precaut jocul cu gândul de a nu primi gol, trimițând mingea cât mai departe de propria poartă. Oaspeții au șansa deschiderii scorului dar Sebi Rus trimite mingea în bară în minutul șapte iar Blaji trage la poartă în plasa laterală în locul unei pase în fața porții, astfel că la cabine se intră cu scorul de 0-0.

Același scenariu și după pauză, se joacă mult bufa-bufa, contraatacul ia locul construcției, jocul este unul de mare uzură și luptă, doar două ocazii notabile, un șut a lui Ștețco respins de Avram pentru gazde și o intervenție a lui Gălățan în fața lui Sebi Rus scăpat singur cu portarul pentru oaspeți, astfel că la finalul timpului regulamentar tabela rămâne imaculată. Și cum în cupă trebuie să existe o învingătoare s-a trecut la prelungiri, în care Budăcan prinde o torpilă de la 25 metri respinsă greu de Gălățan, după care pe finalul primei reprize a prelungirii oaspeții rămân în zece oameni, Precup fiind eliminat pentru un fault în poziție de ultim apărător.

Ultima repriză a prelungirilor le găsește pe cele două echipe obosite de la teren, sărbători și căldură, toată lumea gândindu-se care vor fi jucătorii desemnați să execute penalty-urile care vor stabili echipa calificată în semifinale. Doar două jumătăți de ocazii în ultima repriză de prelungiri, un cap a lui Homei și o lovitură liberă executată de Gotea, ambele pe lângă poartă.

 În ultimul minut al prelungirilor, când toată lumea aștepta ca Sângeorzan să fluiere finalul și să pună capăt calvarului, Radu Apostolache recuperează mingea, o trimite lung în terenul oaspeților, de unde pleacă fratele Vlad care scapă singur spre poartă,  Avram iese prost și este lobat,  mingea oprindu-se în poarta goală, aducând o bucurie imensă gazdelor și calificarea în sferturi.

 Voința Cetate, antrenor Gabi Bozga: Gălățan, Dodea, Patca, Recean, Georgiu, Ștețco, Gotea, Marica, Andrieș, Hâlmu, V. Apostolache. A mai jucat Dumitrean, R. Apostolache, Gordea, Suciu.

Heniu Prundu Bârgăului, antrenor Constantin Sava: Avram, Budecan, Homei, Blaji, Bugnar, Nalați, V. Ruscău, Conon, Precup, Alex Rus, Sebi Rus.  Au mai jucat: Rogna, G. Ruscău.

Constantin Sava, antrenor Heniu:”A fost un joc de uzură disputat pe un teren pe care pe noi ne-a dezavantajat. Pe un asemenea teren orice rezultat era posibil, oricare dintre cele două echipe se putea califica. Cred că și data desfășurării aceste faze a competiției a fost destul de prost aleasă, prea aproape de sărbători, cred că aceste partide trebuiau să se desfășoare săptămâna viitoare. Ne vom concentra în continuare pe campionat pentru că nu avem voie să facem pași greșiți”.

Gabi Bozga, antrenor Cetate:”Vreau să mulțumesc băieților pentru victoria de astăzi, este o victorie și o calificare importantă pentru Voința Cetate, calificare care am obținut-o împotriva liderului campionatului, de fapt împotriva campionilor de anul ăsta. Mulțumesc încă odată jucătorilor pentru cadoul făcut de ziua mea „.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro | 263 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *