Cui nu-i e frică de Michael Schumacher?

Turcia, 30 mai 2010

Duminică, pe circuitul turc piloții au avut ocazia să-și demons-treze adevăratele abilități de viteziști. Renumit pentru frumusețea desenului său, circuitul din Turcia lasă loc depășirilor datorită lărgimii pistei și a curbelor largi în care se intră cu peste 250 de km la oră. Calificările au arătat câteva aspecte ce poziționează echipele în acest moment: McLaren e evident la înălțimea mașinilor Red Bull, astfel încât cei patru piloți au împărțit primele patru locuri ”“ Webber, Hamilton, Vettel și Button. Mercedes GP s-a instalat pe poziția a treia la echipe astfel încât la final Schumacher și Rosberg au ocupat pozițiile 4 și 5. În fine, Renault a ajuns la nivelul echipei Ferrari care e în evidentă cădere de formă.

În cursă, una atractivă dealtfel, s-au evidențiat duelurile între coechipieri. În urma acestora, Vettel a rui-nat cursa întregii echipe prin

depășirea și coliziunea cu propriul coleg din ultimul sfert al cursei. Au profitat cei de la McLaren care au preluat primele două locuri și au și încheiat cursa pe aceste poziții. Webber a reușit să reintre pe locul trei, urmat de cei doi de la Mercedes GP. Kubika a ocupat locul șase în fața celor două Ferrari, care erau intercalate de Petrov, care însă a avut de suferit în urma șicanelor cu Alonso.

În urma clasării finale Webber își menține poziția întâi la piloți, urmat de Button și Hamilton. La
constructori, Red Bull pierde prima poziție în fața celor de la McLaren iar Ferrari e urmat tot mai de aproape de Mercedes GP.

Marele eveniment al cursei însă e primul semn adevărat de revenire a lui M. Schumacher. Nici măcar comentatorii oficiali ai F1 nu au surprins strategia dintotdeauna a lui Schumacher; în ultimele secunde ale calificărilor ieșirea în decor a acestuia s-a datorat tentativei sale de a face un tur surpriză. Clasarea sa pe locul 5 în fața coechipierului său semnifică deja o apropiere a pilotului de forma sa ideală și o îmbunătățire evidentă a performanțelor mașinii GP. Ținând cont că lui Schumacher îi lipsea o singură poziție pentru a-l vedea pentru prima oară pe podium, putem spune că avem deja suficiente date pentru a crede în marea sa revenire. Toți cei care nu simt încă răsuflarea lui Schumacher în toba de eșapament sunt deja în situația de a se pregăti pentru ea: SCHUMACHER REVINE ÎNCETUL CU ÎNCETUL!

 | 128 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On