Cu un sfert din bugetul crosului Gabi Szabo, Primăria Maieru a organizat la fel de bine Memorialul Maria Cioncan!

Peste 1000 de copii au luat startul la a 10-a ediție a crosului ”Memorialul Maria Cioncan”. Întrecerea a avut loc la Maieru și a fost organizată de primăria locală, condusă de un împătimit al concursurilor de acest gen, Vasile Borș.

Participanții au alergat, în funcție de vârstă între 600 m și 1500 m iar la final, primii 6 clasați la fiecare categorie au primit cupe, diplome și câte un ghiozdan cu rechizite. Toți copiii au primit tricouri, fructe, apă și dulciuri.

Bugetul ediției din acest an a fost de 25.000 de lei, bani asigurați de Consiliul Local, plus 5000 de lei de la Direcția Județeană de Sport. Adică aproape un sfert din cât asigură Primăria Bistrița și Consiliul Județean pentru Crosul Gabi Szabo, la care contribuie și sponsori importanți din România. La maieru, pentru ce a mai fost nevoie la fața locului, au mai băgat mâna în buzunar câțiva oameni din zonă, chiar și primarul comunei.

”Am împărțit 1150 de tricouri. Linia de sosire a fost trecută de 895 de copii. Unii s-au înscris și n-au mai venit, alții au abandonat. Însă am fost surprinși de numărul mare de copii veniți din toate părțile, plus 80 de participanți la categoria open, pentru prima dată în concurs. Oamenii au venit cu plăcere, nu i-a adus nimeni cu forța. Dacă nu faci lucrurile din plăcere, din pasiune, ele nu vor ieși niciodată bine. Acesta a fost un eveniment realizat din suflet, în memoria campionei noastre”, ne-a declarat primarul Vasile Borș.

La Maieru, a fost prezent și fostul antrenor al Mariei Cioncan, Beregszászi,care a rămas surprins de numărul mare de copii care au venit să alerge. ”N-am văzut niciodată un concurs la țară care să adune mai mulți participanți”, a spus tehnicianul cu peste 40 de ani de experiență în domeniu.

Fosta atletă Maria Cioncan s-a născut în 19 iunie 1977 în localitatea Maieru. A fost legitimată la LPS Bistrița, C.S. Siderurgica Hunedoara și Universitatea Cluj.

S-a remarcat în vara anului 2002 când, sub conducerea antrenorului Ștefan Beregszászi, a devenit campioană mondială la 1.500 metri și a obținut patru victorii în concursurile desfășurate în cadrul circuitului mondial Golden League.

Cel mai răsunător succes a fost la Jocurile Olimpice de Vară de la Atena (2004) când Maria s-a clasat pe poziția a treia în proba de 1500 metri.

Ea a intrat în posesia medaliei de bronz cu timpul de 3:58,39 minute, fiind devansată de britanica Kelly Holmes (3:57,90) și de rusoaica Tatiana Tomashova (3:58,12).

Maria Cioncan a decedat în 2007 în urma unui accident rutier petrecut în Bulgaria. Ea este cetățean de onoare al comunei Maieru.


 | 1.055 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *