Cu Sergiu Costin în prim plan, Gloria s-a reunit pentru un sezon de Liga a treia! Doar unul, zic șefii!

FC Gloria Progresul Bistrița s-a reunit astăzi la stadion și a început antrenamentele pentru viitorul sezon. Unul în Liga a treia, pentru prima dată după 40 de ani.  Antrenorii Cristian Coroian și Sandu Negrean au la dispoziție un lot decimat față de sezonul trecut, dar suficient de bun pentru campionatul Diviziei C.

Transferul verii este cel al lui Sergiu Costin, căpitanul fostei campioane Oțelul Galați, care se întoarce astfel acasă după 8 ani pe Dunăre. Alături de el vor mai juca veteranii Albuț, Chibulcutean sau Nalați, deja experimentații Hlinca, Fizeșan, Budecan sau Octavian Bucur, plus marile speranțe Țegle, Peica, Colța, Jarda sau Brumă. Ei sunt jucătorii de bază ai noii echipe bistrițene, care speră să joace doar un campionat în Liga a treia iar apoi să revină în Liga a doua și, de ce nu, chiar în prima.

La reunirea lotului a fost prezent directorul sportiv Valer Someșan, dar și noul președinte Cristian Stanciu. ”Mai avem două hopuri foarte grele. Comitetul Executiv al FRF în care va trebui să fie abrobată divizarea noastră și afilierea noii echipe, dar și ședința de Consiliu Local în care sperăm că se va vota în favoarea finanțării noului club, așa cum ni s-a promis în mai multe rânduri. Fără aceste două decizii, Gloria va muri definitiv”, spune Stanciu, încrezător dar realist în ce privește viitorul fotbalului bistrițean.

Programul echipei cuprinde un prim meci oficial peste două zile, în faza a doua a Cupei României, miercuri pe Iproeb, cu Arieșul Turda. Apoi un meci amical sâmbătă la Jucu, în 6 august la Reghin și în 9 la Baia Mare.

”Nu ne permitem nici un fel de cantonament altundeva decât la stadion. Nu știm ce va fi, încă avem viitorul incert. Însă cred că avem un lot bun pentru Divizia C, cu care am putea domina seria. Sper ca și centrul de copii și juniori să funcționeze la fel de bine ca până acum și să producă în continuare, fiindcă ne bazăm în foarte mare măsură pe jucători tineri, din pepiniera noastră”, a declarat Valer Someșan.

Lotul actual: Albuț, Uilean, R. Pop, Budăcan, Bolbos, Hlinca, Echim, Chibulcutean, Peica, Câmpean, Sâplăcan, Câțcăuan, Cilean, Antonescu, Țegle, Nalați, Fizeșan, Jarda, Dobrea, O. Bucur, Colța, A. Pop, Costin, Roșu, Brumă, Pădurariu.

Și-au terminat contractul: Chițu, Oghinciuc, Feher, Polgar

Au fost transferați la alte echipe: D. Sănmărtean, R. Radu, Țârcă (toți 3 în Liga a 7-a germană), Curtuiuș (FC Olt), Hasnăș (în probe la Viitorul Constanța)

Vor fi împrumutați la alte echipe: Vălean, Moț, Antonache, Platon, David

S-a renunțat la: Mariș, Matiș, C. Bucur, D. Matei, Mărginean, Patca, Guț, Sebi Rus

sportulbistritean.ro


 | 452 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *