Cu chiu cu vai, FC Bistrița e gata de startul în Liga a treia! Când, unde, cum!

A nimănui, părăsită și de Primărie după ce în sezonul trecut a sedus-o cu o finanțare nerambursabilă, FC Bistrița a găsit puterea să rămână în viață și să aștepte startul în Liga a treia.

Start ce se va da vineri, 2 septembrie, pe stadionul Jean Pădureanu, de la ora 17.00, cu Unirea Jucu.

Cu Sebi Moga antrenor principal și Sergiu Costin căpitan și secund, echipa bistrițeană are măcar experiența și priceperea necesară pentru acest eșalon. Fiindcă susținerea financiară, cea mai importantă componentă, încă n-o are.

Președintele Florin Sângeorzan se zbate zilnic să facă rost de bani, însă de cele mai multe ori în van. Ultima promisiune vine de la o firmă condusă de un francez, Holding Molet, care are o filială în Bistrița și care a promis o sponsorizare de 25.000 de euro. În schimb, fotbaliștii ar urma să joace pe piept cu numele companiei. Însă, tranzacția nu e bătută în cuie, fiind doar la capitolul speranțe.

Până una alta, Sângeorzan trebuie să facă rost de 5000 de lei, sumă necesară pentru organizarea unui joc acasă, în Liga a treia. ”Avem acești bani, avem și echipă, o să vedeți că vom rezista”, spune patronul firmei Florsystem.

Echipă are, e devărat. În poartă s-a reîntos Raul Pop după un sezon de liga a doua la Pojorâta. În apărare, Chibulcutean și Hasnăș au valoare peste nivelul acestei competiții. La mijloc, Sergiu Costin poate organiza excelent ambele faze, alături de Nalați (întors de la Dej) și Florin Alexandru (reactivat după meciuri bune în liga a treia la Livezile și Gloria). Iar în atac, Colța (revenit de la Pojorâta), Sebi Rus (de la Jucu), plus Tinel sau Èšigorean (utili în sezonul trecut) pot face treabă bună în față oricărui adversar de acest nivel. Dacă va fi și recompensat după promisiuni, lotul e unul competitiv pentru Liga a treia.

Totul depinde însă de partea financiară. Deocamdată, cu mult curaj, FC Bistrița se aventurează într-un campionat destul de greu, fără să știe ce o așteaptă de pe o zi pe alta. Măcar pentru atâta, ar merita încurajările suporterilor bistrițeni, așteptați vineri la primul meci de campionat.

Adversară va fi o echipă care în trecut a avut mulți bistrițeni, dar la care au mai rămas doar Budăcan, Maxin și Brumă, după mari probleme financiare avute în primăvară. În această vară, de la Dej s-au transferat bistrițenii Rogozan și Bogdan Florea (antrenor secund)

Adrian Linca

 | 654 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *