CSM și Direcția de Sport și Tineret și-au prezentat bilanțurile

 

Direcția Județeană de Tineret și Sport Bistrița-Năsăud și Clubul Sportiv Municipal și-au prezentat bilanțurile pe anul 2011 și proiecțiile pentru anul 2012. Într-o atmosferă plictisitoare, în prezența unor antrenori dar și a unor directori de deconcentrate, șefii celor două instituții, Raoul Zanca și Eleonora Zăgrean au prezentat cifrele anului trecut dar și principalele obiective pentru anul viitor.

Din cauza unor probleme tehnice, Eleonora Zăgrean nu a putut prezenta materialele de pe slide-uri, așa cum își planificase. S-a descurcat însă, citind, timp de aproximativ 10 minute, de pe niște foi pregătite. A făcut-o atât de bine și de cursiv încât, la final, Raoul Zanca a ținut să o felicite, remarcând că a prezentat atât de bine activitatea CSM-ului de parcă ar fi de-o viață directoare acolo. Conform datelor prezentate, în 2011, CSM Bistrița a obținut 282 de medalii, 71 la competiții internaționale și 211 medalii obținute la Campionate Naționale și Cupa României. Cele mai multe medalii au fost obținute de către sportivii secției de haltere, 93 de medalii, pe locul al doilea clasându-se sportivii de la secția de tenis de masă, cu 91 de medalii.

Probleme cu banii la CSM, în 2012

CSM Bistrița a avut, în anul 2011, un buget de 2 600 000 de lei. Atletismul a avut alocată suma de  89 000 lei, boxul 102 000 lei, culturismul 4000 de lei, gimnastica 274 000 lei, halterele 312 000 lei, handbalul 396 000 lei (340 000 lei de la Primăria Bistrița), sania 5000 de lei, schiul fond și biatlon 44 000 lei, tenisul de masă 272 000 lei. Anul acesta, Clubul Sportiv Municipal ar putea avea serioase probleme de funcționare, din cauza bugetului foarte mic. „Bugetul anului 2012 se situează la 60 la sută din prevederile anului 2011. Partea cea mai grea, care trebuie să susțină activitatea sportivă, la momentul de față, față de aproape 1 milion 500 de mii, doar Autoritatea Națională ne asigură o finanțare de 450 de mii de lei, ceea ce înseamnă 30 la sută. Va fi un an dificil, într-o luptă continuă de a obține fonduri suplimentare”, a declarat contabilul CSM-ului, Marius Bachner.

 

Panouri de baschet în comunele din județ

Directorul Direcției Județene de Sport și Tineret, Raoul Zanca, a declarat că, pentru anul viitor, instituția pe care o conduce are în plan un proiect unic la nivelul țării. Zanca spune că se vor monta un număr de 76 de panouri cu coșuri de baschet, în 30 de localități din județ. „Este un proiect unic la nivelul țării, rămâne să stabilim locațiile unde aceste panouri se vor monta”, a declarat Zanca. Acesta mai spune că vrea ca, până la sfârșitul trimestrului doi, să înceapă activitatea la Centrul de Medicină Sportivă și să se realizeze un teren de sport la Sânmihaiu de Câmpie. „Ne propunem să reabilităm ce a mai rămas de reabilitat din Complexul Sportiv Sala Polivalentă”, a mai spus Zanca.

Saranciuc i-a apostrofat pe șefii sportului

Antrenorul emerit de haltere, Mugur Saranciuc, a ținut să spună câteva cuvinte în ședința de analiză a Direcției Județene de Sport și Tineret și a CSM-ului. Saranciuc a fot neplăcut surprins de faptul că nu s-a vorbit despre obiectivele pe anul 2012 dar și de slaba susținere financiară din partea autorităților locale. „Am fost foarte neplăcut surprins că pentru anul 2012 nu se pomenește nimic despre obiectiv, pe plan intern și internațional. Înseamnă că pentru anul acesta nu avem niciun fel de obiectiv. Și pot să vi le spun care sunt. Pe plan internațional, 2 până la 4 medalii la Campionatele Europene juniori, tineret, seniori, o clasare bună la Jocurile Olimpice, chiar o medalie prin sportivul Răzvan Martin și peste 80 de medalii la Campionatele Naționale și Cupa României. În 2011, susținerea financiară a fost mică din partea organelor locale. Clubul Sportiv Municipal, datorită unei concepții foarte bune, care de-a lungul anilor a dat rezultate, o selecție bună din Bistrița, din județ, chiar și din alte județe. Noi am persistat în această selecție care va da cât de curând roade, însă, din cauza problemelor financiare, nu știu dacă va mai fi susținută din lunile iunie-iulie”, a spus Mugur Saranciuc.

 

Augustin Danci

 

 

 | 448 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *