CSM Bistrița, un egal cât o victorie! CSM ”“ Mureșul Tg. Mureș 21-21!

Sala Polivalentă din Bistrița a îmbrăcat sâmbătă, 16 noiembrie, haine de sărbătoare cu ocazia derby-ului seriei B a diviziei A feminin, dintre CSM din localitate și liderul la zi al campionatului, Mureșul Tg. Mureș. Jocul, contând pentru etapa a 9-a, a avut parte de o atmosferă demnă de un derby adevărat, o sală plină, două galerii care au cântat și și-au încurajat tot timpul echipele favorite, un handbal frumos și adevărat în cele mai multe moment ale partidei, dar,cum se întâmplă deseori la asemenea jocuri, au fost și multe greșeli, ratări, intervenții ale portarilor, eliminări.

A fost un joc foarte echilibrat, în care ambele echipe au condus alternative pe tabela de marcaj, un joc încheiat în cele din urmă cu o remiză, care pentru bistrițence, o echipă mult mai tânără și neexperimentată decât adversarele lor, valorează cât o victorie în fața unei echipe care au ca obiectiv promovarea, o echipă care a obținut 8 victorii în 8 jocuri în actual ediție de campionat.

Jocul începe foarte echilibrat, primul gol se marchează doar în minutul 7 când bistrițencele deschid scorul, oaspetele egalează în minutul 8, gazdele conduc apoi cu 3-1 în minutul 10, după ce Andreea Balogh apără două lovituri dela 7 metri. La 3-1 Cira și Cadar ratează de pe semicerc în aceași fază, pentru ca oaspetele să înscrie pentru 3-2. După 4-2 în minutul 15 și 5-3 în minutul 18, urmează cinci minute în care nu reușim să înscriem și primim cinci goluri, scorul devenind 5-8 în minutul 23, după ce la 5-4 Vezentan a trimis în bară de la 7 metri și Buia a trimis pe lângă poartă tot din 7 metri la scorul 5-7.

Gazdele marchează de două ori și duc scorul la 7-8, Cira mai ratează de două ori în aceeași fază, Balogh mai apără o lovitură de la 7 metri, oaspetele înscriu pentru 7-9, prima repriză se încheie cu scorul de 8-9, după o repriză pierdută de bistrițence datorită ratărilor extremelor. După pauză oaspetele fac 8-10, bistrițencele egalează la 10 în minutul 33, tot egal va fiscorul și în minutul 40, scor 12-12, pentru ca două minute mai târziu gazdele să conducă cu 14-12. După 14-14 și 15-15, bistrițencele se desprind la 3 goluri diferență, scor 18-15 în minutul 50, după trei intervenții ale portarului Balogh. La 18-15, antrenorul mureșencelor îi pune marcaj om la om pentru Șorodoc, argintul viu din echipa noastră, și oaspetele întorc rezultatul, scor 18-19 în minutul 57, gazdele egalează la 19, Șorodoc recuperează o repunere a portarului mureșencelor și marchează pentru 20-19. Finalul este unul nebun, toată sala în picioare strigă: Bistrița, Bistrița, oaspetele egalează la 20, aceeași Alina Șorodoc marchează pentru 21-20 în ultimul minut și sala este în delir, pentru ca pe final mureșencele să marcheze pentru 21-21.

 Lotul folosit de antrenoarele Carmen Mican și Loredana Buf : Paula Mărtari, Lia Cira(1 gol), Alina Å¢urcaș, Elisabeta Cadar(1), Irina Boiciug(2), Denisa Dorhoi, Andrea Săsărman, Andreea Balogh, Alina Șorodoc(5), Mădălina Mândru(3), Mihaela Sînă, Raluca Buia(3), Simina Vezentan(6), Andreea Covaci, Alina Domniți, Tania Plăian.

Carmen Mican, antrenor:”Mă bucur enorm că am reușit să aducem astăzi în sală atît de multă lume. Sper ca acești oameni să realizeze că la această echipă se muncește din greu, ne-am bătut de la egal la egal cu echipa de pe primul loc. Cred că spectatorilor le-au plăcut spectacolul oferit de cele două echipe, într-un joc care s-a terminat la egalitate. Astăzi am suferit datorită lipsei de experiență ale fetelor, care în situația vacarnului din sală, când indicațiile de pe margine nu se mai auzeau, nu au putut fi lucide în situațiile extreme ale jocului. Felicit fetele pentru jocul de astăzi, a fost un joc în care și-au demonstrate că se pot lupta de la egal la egal cu orice echipă”.

Leon Buhai /sportulbistritean.ro


 | 639 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *