CS Severin-Gloria 1-0. Ne-a bătut și „lanterna”!

Gloria s-a dus la Severin cu gânduri mari, echipa lui Manea sperând să dea semnalul revenirii pe terenul "lanternei roșii". Duelul suferinței a început echilibrat, cu câte o ocazie de ambele părți în prima jumătate de oră. Curtuiuș are o șansă imensă, scapă singur cu Marinescu, vrea să-l dribleze dar este blocat de goalkeeper (16). Replica oaspeților vine prin Zaharia, care "mângâie" transversala cu un șut din unghi (25). În rest, doar șuturi prin tribune, de la distanță. 

 
În minutul 38, Anton comite un fault stupid asupra lui Moutinho iar centralul dictează penalty. "Spune-i lui Ema ca dacă bate Vancea…în drepta lui!", se aude pe microfoanele de fond. Culmea, chiar Vancea bate și chiar în dreapta lui Dolha. Ema apără, al doilea penalty din acest sezon! 0-0 la pauză după o primă repriză în care Gloria a construit binișor, cu Predescu play-maker, dar fără atacanți care să finalizeze.
 
După pauză, gazdele controlează aproape în totalitate jocul și numai intervențiile extraordinare ale lui Dolha păstrează tabela neschimbată până pe final. Torpila lui Arnăutu, sub bară (60), șutul lui Vancea (61) și apoi in nou o torpilă, a lui Neacșu (65), toate sunt scoase de fenomenalul Dolha. Gloria pare o echipă bezmetică, nu joacă nimic și speră la un egal. Egal ce părea realizabil, după ce Ema blochează șutul lui Zaharia, din interiorul careului (73) și apoi este salvat de bară, la voleul lui Moutinho (78).
 
Reduta asediată rezistă doar până în minutul 80. Neacșa execută o lovitură liberă, mingea prinde efect și se duce în dreapta lui Dolha, de data asta în plasă. 1-0 pentru Severin, meritat, după cursul jocului. Manea forțează egalarea cu Laio, dar elevii lui se avântă haotic în atac și nu mai reușesc nimic. CS Severin – Gloria 1-0, echipa lui Napoli obține prima victorie din acest sezon iar Gloria suferă în continuare, după un meci în care pentru Bistrița a jucat doar Dolha.
 
 
 
CS Severin: Marinescu – Mitici, Durimel, Dandea, Giurgiu (Neacșa 60) – Buleică, Moutinho, Golici, Zaharia – Vancea, Thomas (Arnăutu 27, Gugu 90)
 
Gloria Bistrița: Dolha – Peteleu, Kanon, O. Ionescu, Reano – P. Anton (Laio 85), Romario – Predescu (Enescu 80), Ayza, Zahiri (Å¢ârcă 59) – Curtuiuș
 
 
Augustin Danci
 
 | 214 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *