Crosul marilor speranțe politice! Un editorial de Augustin Danci!

Cum ar fi dacă politicienii ar avea și ei crosul lor și i-ar lăsa în pace pe copii și pe cei care chiar iubesc sportul? O întrebare pe care ne-o punem la fiecare ediție a Crosului „Gabriela Szabo”, concurs care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni la Bistrița. Între timp, fosta mare atletă a devenit și ea politician, a intrat în gașca lui Ponta. Pentru a-i face imagine, cel puțin deocamdată, că n-am văzut până acum nicio mare realizare a ministerului Tineretului și Sportului. Dar are timp Gabi Szabo, că va fi ministru vreo 10 ani, după cum spunea premierul.

Deocamdată, la Bistrița are loc o nouă ediție a concursului de atletism. O idee excelentă și susținută financiar de mulți ani, de autorități, Crosul „Gabriela Szabo” a fost inițiat pentru a descoperi noi campioni mondiali și chiar olimpici la atletism. N-au apărut până acum, dar au apărut în schimb campioni politici la atletism. Așa se face că, în fiecare an, politicienii bistrițeni și chiar de la nivel național, se înghesuie la linia de start pentru a ne arăta că știu și ei să alerge. Își dau viața la cros, pentru o poză bună și o filmare pe cinste. Mulți dintre ei o fac doar o dată pe an, pentru că, în rest, cea mai apropiată asociere a lor cu mișcarea este câte o tropăială pe muzică populară, la chermeze.

Crosul „Gabriela Szabo” este o acțiune de amploare și extrem de importantă pentru atletismul din Bistrița, chiar din România. Vin sute de sportivi de toate vârstele și atletismul chiar are nevoie de astfel de acțiuni de impact. Din păcate însă, ca orice lucru bun, și acest eveniment este confiscat de politicieni. Faptul că Ionela, de 10 ani, ar putea deveni o viitoare Gabriela, este eclipsat de Ovidiu, Radu și Ioan, cu o medie de vârstă de 50 de ani, care aleargă și ei, fix acum și fix aici.

Are și presa o parte din vină, că ar trebui să nu le facă nimeni nicio poză, să nu scrie nimeni nimic despre ei, să îi ignore total. Dar marea vină e a politicienilor care, dacă ar avea bun simț, ar înțelege că acest cros este al sportivilor și ar sta deoparte. Ovidiu, Radu, Ioan, Cristian, Daniel, politicienii județului nostru, ar sta acasă 2-3 ore, cât ține crosul și i-ar lăsa pe copii, pe sportivi și pe antrenori să se bucure de sport, să fie ei în centrul atenției. Și, dacă tot vor să promoveze sportul, ar putea face ei, separat, un cros al politicienilor. Dar stați liniștiți, anul ăsta nu se va întâmpla, cu siguranță și crosul de sâmbătă va avea un pronunțat iz politic. Atât la start, cât și la finiș.

Augustin Danci

 | 871 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *