Cristian Niculae: ”A venit momentul să ne schimbăm mentalitatea!”

”Verificăm permanent modul în care operatorul Supercom face colectarea deșeurilor reciclabile, atât de pe platformele semi-îngropate din zonele de blocuri cât și din pubela galbenă în zonele de case. Există aspecte pozitive, care trebuie menționate și apreciate, dar există și aspecte negative, care trebuie corectate”, spune directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae:

”Am găsit în mai multe containere semi-îngropate deșeuri reciclabile depuse de către cetățeni în mod corespunzător, lucru care se poate vedea în imaginile de mai jos.

Din păcate, la platformele semi-îngropate de pe str. General Eremia Grigorescu am găsit deșeuri voluminoase abandonate, deși am derulat campanii gratuite de colectare a acestor tipuri de deșeuri în luna iunie.

În afara acestor campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, cetățenii fie pot comanda la dispeceratul Supercom preluarea acestor deșeuri contra-cost, fie le pot duce la centrele de colectare de pe str. Narciselor sau din Heidenfeld Viișoara, iar în acest caz operatorul are obligația să le preia GRATUIT. Abandonarea acestor deșeuri voluminoase la platformele semi-îngropate nu este soluția corectă și implică costuri suplimentare de colectare a acestor deșeuri, costuri suportate de comunitatea noastră.

A venit momentul ca locuitorii comunităților noastre să-și schimbe mentalitatea cu privire la deșeuri. Trebuie să privim deșeurile reciclabile ca o resursă economică și să înțelegem că fiecare deșeu reciclabil colectat selectiv contribuie direct la reducerea poluării naturii.

Io zic că-i de-ajuns! Haideți să le punem pe toate la locul lor!”.

 | 416 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *