A crescut procentul de deșeuri valorificabile colectate selectiv în județul nostru la 14 la sută

După un parcurs plat în jurul valorii de 11 % pentru ultimii 2 ani, în luna Octombrie a acestui an, cantitatea de deșeuri reciclabile VALORIFCABILE a crescut la un procent de 14 %, conform raportului de sortare înaintat de operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu!

Considerăm că această creștere se datorează în primul rând efortului cetățenilor de a colectecta selectiv mai bine deșeurile și deschiderii de care au dat dovadă față de mesajele transmise de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom în campania de informare și conștientizare.

Mulțumim oamenilor pentru că se implică activ în colectarea selectivă a deșeurilor, ei fiind cei mai importanți actori în efortul de colectare selectivă a deșeurilor.

Dacă reușim să privim deșeurile ca pe o resursă economică și să facem o colectare selectivă corectă, vom reuși ca pe viitor să avem un județ mai curat, să protejăm natura și mediul în care trăim și să menținem tarifele de salubrizare în limite rezonabile. Banii obținuți din valorificarea deșeurilor asigură o parte din costurile generate de managementul deșeurilor din județul nostru.

Mai avem încă mult de muncă în acest domeniu, dar rezultatele pozitive ne arată că suntem pe drumul cel bun!

Haideți să le punem pe toate la locul lor!

 

 | 496 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *