Cresc voleibalistele! Uite ce echipă frumoasă are Alin Dehelean! Vin și rezultatele!

Foarte spectaculos, voleiul feminin își face loc din ce în ce mai mult între sporturile din județ. Alin Dehelean, un fost jucător de performanță crescut și lansat de la LPS Bistrița, a ținut în viață această ramură sportivă, în perioade foarte grele. Clubul înființat de el, Pro Volei Bistrița, a supraviețuit eroic în anii din urmă și chiar a lansat o jucătoare spre cea mai bună echipă de senioare din România. Noemi Moldovan s-a transferat în această vară la Volei Alba Blaj și e modelul după care tânjesc fetele care practică azi voleiul în acest județ.

Însă cea mai bună decizie pe care pare s-o fi luat Dehelean în ultima vreme e mutarea echipei la Gloria 2018, la clubul Consiliului Județean. Acesta asigură condiții de top formației de cadete înscrisă în Campionatul Național și promite o piramidă juvenilă la toate categoriile de vârstă, asemeni handbalului.

Deocamdată, fetele născute în 2006-2007, junioare 2 pe sistem clasic, cadete în formatul FRV, au fost înscrise în Campionatul Național. Fac parte din seria J, una dintre cele 8 serii ale acestei categorii de vârstă, alături de două echipe din Baia Mare, una din Sighetu Marmației și una din Șimleu Silvaniei.

În prima etapă au pierdut la CSS Baia Mare, 3-1, iar apoi au amânat etapa a doua din cauza problemelor cu covidul pe care le-au avut fetele de la Power Baia Mare. Și au fost nevoite să joace 2 meciuri în două zile, restanța și partida din etapa a treia.

Sâmbătă, bistrițencele au învins cu 3-2 echipa din Baia Mare, într-un joc extrem de spectaculos, disputat la Liceul Sportiv. A fost 2-0 pentru Gloria, dar maramureșencele au egalat și s-a jucat setul decisiv. În final, Gloria s-a impus cu 15-13 și a punctat pentru prima dată în clasamentul acestui sezon.

A doua zi a urmat o deplasare dificilă la Șimleu. Fetele lui Dehelean au resimțit meciul de 5 seturi și nu s-au recuperat normal. Au pierdut cu 3-0 dar antrenorul a înțeles că nu în totalitate din vina lor, ci a programului nefericit.

Urmează o etapă în care stau și apoi un meci cu Sighetul Marmației. Se califică mai departe primele două, plus 6 clasate mai bine de pe locul 3. Ar fi șanse, însă e devreme, suntem doar în etapa a treia din cele 8 ale sezonului regulat.

”A fost un meci de infarct, am avut 2-0 la seturi iar in setul 3 la 20 -14, am avut un moment de slabiciune și am pierdut cu 26-24. În setul 4, ne-am dus până la 32-30, am fost umăr la umăr, dar am pierdut. În ultimul set – tie-break, a fost foarte strâns dar mă bucur că am reușit să câștigăm cu 15-13.

A fost un meci echilibrat în care fetele mele au muncit mult. Le felicit pentru rezultat. Apoi am pierdut la Șimleu, dar e vina mea, nu trebuia să accept acest program, cu două meciuri în două zile”, spune antrenorul Alin Dehelean.

Tehnicianul a contat în aceste meciuri pe: Ana Ujică, Angela Frișan, Andra Ghic, Bianca Chindriș,  Bianca andrecuț, Beatrix Mare, Iulia Călin, Ioana Marin-Filip, Maria Moldovan, Ilinca Pârcălab, Maria Hortopan.

 

 | 3.033 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *