Sergiu, îți vine să crezi că ești campion al României? Cum te simți?
Un sentiment unic, nici nu știu cum să-l trăiesc. E cea mai mare performanță a vieții mele pe plan sportiv.
Hai să dăm timpul înapoi și să ne imaginăm că suntem în 2006, tu ești accidentat la Bistrița și nu prea joci. Ce s-a întâmplat de atunci și până acum?
Am avut o entorsă la gleznă care nu mă lăsa nicicum. Am scăpat de dureri doar cu infiltrații. Dar a trecut. Fotbalul e așa de imprevizibil. Am ajuns la Galați, am dat peste un colectiv bun, mi-am văzut de treabă și am ajuns să câștig campionatul. Poate a fost vorba de șansă, nu știu…Nu știu să exprim în cuvinte ce înseamnă titlul ăsta, bucuria asta așa mare.
Cum a fost acest campionat? Unii zic că ați fost ajutați de arbitri, alții că ați meritat, că ați fost constanți…
M-am cam săturat de toate speculațiile astea. Atâtea speculații se fac…Eu înțeleg, e o competiție în care toți vor locul 1 și atunci e clar că se mănâncă între ei. Sunt fericit și bucuros că am ieșit din situația asta cu capul sus. Suntem o echipă onestă, curată. Nu s-a pus problema niciodată să se aranjeze ceva, sau chestii de genul acesta. Suntem o echipă foarte curată. Și din acest punct de vedere sunt dublu de mândru cu această realizare.
Tu și Sănmărtean, doi bistrițeni, sunteți lideri în două echipe de la vârful clasamentului. Ce înseamnă asta pentru fotbalul bistrițean?
Nu știu, poate întâmplarea a făcut să fie așa. Ne-am văzut de treabă fiecare. Și eu și Luci și ceilalți din generația noastră am fost niște oameni ok, care am făcut performanțe pe la echipele noastre și ne-am văzut de treabă. Am jucat până la vârsta asta și sper să mai putem juca.
Performanța aceasta te lasă să speri la un transfer afară. Te gândești la așa ceva?
Nu știu ce să zic. Dacă va fi să fie un transfer în străinătate, undeva…îți dai seama, la vârsta asta te gândești mai mult la bani decât la altceva. Nu știi ce îți oferă viața. Uite, nici nu m-am gândit că aș putea ieși campion.
Ai pomenit de bani, spune-ne ce înseamnă să fii campion din punct de vedere material? Cât ajunge să câștige un campion în România?
Nu vreau să vorbesc de bani. Nu e binne să vorbești de bani fiindcă lumea intră într-o altă pasă când aude de bani. Și mai bine nu vorbesc pe tema asta. Vrând, nevrând lumea te invidiază. Mai bine să nu știe cât câștigi.
Te-am văzut petrecând în piscină, pe scenă, în autocar prin Galați…Cum au fost toate petrecerile astea?
A fost o bucurie totală. Aproape că nu realizam ce făceam, atât de tare ne bucuram. E fantastic.
După surpriza asta pe care a produs-o Galațiul, poți crede că s-ar putea întâmpla vreodată și la Bistrița așa ceva?
Da, și știi de ce? Uite când am plecat eu, și Bistrița și Galațiul erau două echipe mediocre din punct de vedere financiar. Se poate orice și noi am demonstrat asta. Noi n-am avut nimic în plus, n-am avut jucători cu contracte mari, jucători cu nume mari. În afară de Ochiroșii care câștigase titlul cu Steau și care nici nu prea a jucat la noi, nimeni nu câștigase nimic.
Ce crezi că îi lipsește Gloriei ca să se bată la o performanță de genul acesta?
Eu îmi amintesc că erau ani la Bistrița în care terminam sus. Am terminat odată chiar pe 3 în campionat. Ești aproape oricând. Un meci, două pot să decidă campionatul. Noi am fost cea mai constantă echipă, dar și cu ajutorul lui Dumnezeu, fiindcă a fost un stres maxim.
Cum a fost meciul de la Bistrița, unde nu ați reușit să câștigați?
Deși mi-am dorit foarte mult, nu am reușit. Cu toate că eu am avut o încărcătură emoțională triplă față de ceilalți. Am și greșit la niște faze și chiar mă temeam să nu se interpreteze că am dat meciul sau cine știe ce alte lucruri. Vezi, de-asta ziceam că toate meciurile sunt imprevizibile, ăsta-i fotbalul. Să câștigi cu una din vârf și să pierzi cu una mult mai slab clasată.
Ce le-ai putea transmite tinerilor jucători bistrițeni care te au ca model, un jucător crescut aici și care a plecat în altă parte și a ajuns campion?
Seriozitatea în muncă e cel mai important lucru, asta e clar. Apoi trebuie să ai și șansă, să ai și un antrenor bun care să știe ce să scoată de la echipă. Sunt mai multe condiții, dar în primul rând trebuie să fie serioși, nu se poate fără asta. Trebuie să muncești și să te dăruiești. Să conștientizezi că dacă dai tot pe teren, reușești.
Te gândești să te mai întorci la Bistrița sau ai devenit gălățean?
Eu sunt bistrițean get-beget și mă simt bine aici. Dar, deocamdată, încerc să-mi fac treaba cât mai bine ecolo un activez, la Galați, sau unde voi mai merge. Dar mă voi întoarce oricând cu drag la Bistrița.
Adrian Linca
| 399 vizualizări
Ultimele comentarii