Copilul lui Pădureanu

 

Chiar și cei mai mari lorzi pierd câte-o bătălie, dar știu să se ridice și să pornească din nou în luptă.“Am trecut și prin momente mai grele, în cei peste 40 de ani de când conduc Gloria” a spus Jean Pădureanu la emisiunea Corner. Cu calmul și cu înțelepciunea unui om de 75 de ani, Pădureanu pare optimist. Strânge din dinți, mai face un efort dar lasă senzația că știe bine ce face și că va aduce din nou corabia la țărm. Și-a amanetat și apartamentul, și-a scos din pensia adunată de-a lungul anilor și spune că tot mai are soluții să facă rost de bani. Pentru că singura sa alinare la bătrânețe i-a rămas Gloria.

Explicațiile date de Jean Pădureanu, unele cu jumătate de gură, ne-au arătat că știe mai multe decât spune și că nu folosește informațiile pentru a face rating, le scoate doar când are interes. Paradoxal, președintele Gloriei e printre puținii care nu l-au înjurat pe Duru, deși e cel care a contribuit la întreruperea unui șir de 21 de ani în Divizia A. Copilul lui nea Jean e în convalescență, trăiește intubat pe patul de spital dar răzbunarea nu l-ar însănătoși mai repede. Asta a vrut să spună prin întrebarea: „La ce mi-ar folosi dacă aș spune ce știu?”. E diferență de experiență, de finețe, de simț, între Pădureanu și ceilalți conducători de club, care zbiară și se înjură în fiecare seară, diferență pe care o fac experiența și mai ales răbdarea unui om care a trecut prin multe. Și când vorba de pistoale în Liga I, nu se referea la el, care a învățat să războiul acesta se câștigă cu alte arme.

Pădureanu nu e magician, nu e miliardar și nu a făcut niciodată minuni peste noapte. Ne-a transmis și acum că n-are nicio rețetă secretă. Va strânge rândurile, își va ține aproape oamenii de încredere și va merge mai departe, cum a făcut întotdeauna. E singura șansă să mai avem echipă în Liga I și e singurul de pe aici care știe cum s-o readucă. Își va îngriji copilul și-o va face eficient, cum știe el mai bine, cu leacuri băbești.

Augustin Danci

 

 

 

 

 

 

 

 

 | 798 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *