Contre cu Burleanu: ”Sunt eu vinovat că nu mai aveți echipă de fotbal? La cooperativă n-o să ne mai întoarcem!” VIDEO

Răzvan Burleanu a venit astăzi la Bistrița să se asigure că are 4 voturi la alegerile de luna viitoare, când se luptă cu Ionuț Lupescu. A înțeles repede că le are și n-a făcut mulți purici pe la Bistrița.

S-a întâlnit, mai mult de formă cu primarul Ovidiu Crețu, pe o temă veche, aceea a unui teren de fotbal sintetic, realizat în parteneriat cu primăria. Proiect pe care, se știe, primarul nu-l agreează. L-a pasat și i-a spus că se gândește la soluții pentru bugetul pe anul viitor.

Apoi a venit la Adunarea Generală a AJF, ca să dea un semnal de susținere pentru Dan Jiga, deși nu era nevoie. Jiga a candidat singur la șefia fotbalului bistrițean, ca Dragnea la PSD, și nu putea ieși pe locul 2.

În fața sălii de ședințe l-au așteptat ziariștii bistrițeni și l-au întrebat câte-n lună și-n stele, de națională, de stadionul lui Dinamo șii altele.

Încercând să tragem oala la focul nostru, sportulbistritean.ro l-a provocat la teme actuale și cu impact local. Și mai ales să afle dacă pe cel care mai vreau un mandat la șefia federației îl preocupă dispariția atâtor și atâtor echipe de tradiție din fotbalul românesc și dacă are vreo strategie, vreun plan de salvare pentru fotbalul din aceste localități, printre care se află și Bistrița.

 

SpB: Domnule Burleanu, aceste controale recente de la DNA ar putea avea vreo legătură cu alegerile din cadrul federației?

RB: Nu, în nici un caz!

SpB: Să fie o coincidență așa de mare că acum 4 ani s-a întâmplat la fel?

RB: Ce s-a întâmplat acum 4 ani?

SpB: Știți foarte bine. Ați ajuns dumneavoastră președinte în fața lui Gică Popescu tot pe probleme de justiție…

RB: Așa șiiii…Vreți să spuneți că domnul Popescu a fost nevinovat și justiția din România…

SpB: Nu, am întrebat dacă e doar o coincidență?

RB: Nu, dumneavoastră uitați că nu am fost singurul candidat. Îl uitați pe domnul Vasile Avram, care la puțină vreme după aceea a ajuns în cantonament, între ghilimele, pentru corupție în fotbal. Doar așa să vehiculați niște elemente total false din punctul meu de vedere. …Dacă ați avea așa, puțină obiectivitate, cred că la fel ar trebui să le interpretați.

SpB: Data trecută când ați candidat, Bistrița avea echipă în Divizia B. Între timp, Bistrița nu mai are echipă deloc. ..

RB: Sunt eu vinovat pentru lucrul acesta? Ha, ha, ha (râde) Nu, că sunt obișnuit să fiu vinovat pentru orice…

SpB: Bine ar fi să așteptați întrebarea, că altfel putem comenta lucrurile astea la o bere…

RB: Sigur, vă rog…

SpB: Vă întrebam dacă în timpul acesta, pentru toate aceste echipe care au dispărut, v-ați gândit cumva la o posibilă strategie, la un posibil plan de salvare a acestor orașe cu tradiție în fotbal?

RB: Dumneavoastră de ce credeți că fotbalul a dispărut din Bistrița și nu numai de aici? Și alte echipe de tradiție, de ce credeți că au dispărut?

SpB: Poate-mi spuneți dumneavoastră…

RB: Poi nu, poate-mi spuneți de aici, cunoașteți mult mai bine situația de aici…

SpB: Da, avem mulți vinovați aici în Bistrița, dar eu aș vrea să știu dacă sunt vinovați și la Federația Română de Fotbal?

RB: Poi FRF cu ce să fie vinovată? Cu ce să fiu eu vinovat?

SpB: Totuși, păstoriți acest fenomen…

RB: Și atunci când se desființează o echipă de fotbal președintele federației este vinovat?

SpB: Dacă-mi dați mie indemnizația dumneavoastră, vă răspund. Dumneavoastră sunteți aici să mă întrebați pe mine sau eu pe dumneavoastră?

RB: Păi vă răspund. E o chestiune foarte simplă. În momentul în care un club are probleme, de ce credeți că federația este vinovată. Este o chestiune exclusiv legată de management. Dumneavoastră credeți că ați avut cei mai buni manageri care au condus acest club?

SpB: Nu, dar dumneavoastră sunteți managerul managerilor…

RB: Ați uitat așa de repede cooperativa. Vreți să ne întoarcem? Eu am posibilitatea să aleg cine să conducă un club de fotbal în România? Doriți să-mi dați această prerogativă?

SpB: Sugerați-ne măcar, cum ar trebui să arate un astfel de manager…

RB: Poi susțineți-mă în acest demers…

SpB: Păi v –am susținut și orașul nostru a rămas fără echipă cu dumneavoastră președinte…

RB: Păi și ce era să fac, să devin eu președintele echipei..

SpB: Nu, vă înteb dacă aveți vreun plan pentru așa ceva, pentru că dispar multe echipe.  Recent a dispărut ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare.

RB: Peste tot veți regăsi aceeași problemă.  Recomandarea mea e una foarte simplă. Ca și comunitate, să aveți posibilitatea să vă desemnați în conducerea acestor cluburi, oameni validați de piață, oameni care sunt pregătiți. FRF, acum 2 ani jumătate a pus pe picioare pentru prima dată în istoria fotbalului românesc primele cursuri de management sportiv. Credeți că am avut pe cineva care să fi fost interesat? Au fost oameni din țară care au venit și au luat parte la aceste programe (…) Dar dacă dumneavoastră spuneți că cooperativa din acele vremuri a fost una bună, vă asigur, atât timp cât voi conduce FRF nu ne mai întoarcem la cooperativa din vremea respectivă…

SpB: N-am zis că a fost bună, dar cooperativa despre care vorbiți aducea 10.000 de oameni în acest stadion…azi e pustiu…

RB: Alte întrebări, vă rog…

Adrian Linca

 

 

 

 | 3.304 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Adi…te lupti cu morile de vant. Burleanu pare un extraterestru. Daca un echipaj ISU intarzie 10 minute la vreo catastrofa neaparat de vina este doctorul Arafat. Daca in fotbal se intampla tragediile despre care l-ai intrebat pe Buru-leanu ăsta el nu raspunde de nimic. Jiga? Cine-i ăsta? Si de ce are Zburleanu asta 4 voturi in bn? Felicitari pentru implicare!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *