Constantin Sănduță, după Festivalul Usturoiului: „Usturoiul aduce sănătate, iar sportul o consolidează”

Cum nu s-a mai vazut nicicand asa multime de oameni pe plaiurile dintre tinutul bargaielor si cel al dornelor, duminica, zece mii de oameni, veniti din sapte zari, s-au veselit si bucurat de gusturile mancarurilor campenesti.

          “Castelul Dracula” a marcat , maiestuos, spinarile inaltimilor de jur-imprejur, ocupate, “cata frunza si iarba”, de oameni-turisti sositi la indemnul organizatorilor principali si a zilei de toamna cu fata de exceptie.

          Din Maramures si Suceava, din Cluj si Bistrita si pana-n “dulcele targ al Iesilor”, toti participantii au avut numai cuvinte de lauda la adresa sarbatorii. Pe scena locului au evoluat formatii de solisti intr-ale artei cantului. La standuri, mancari care de care mai originale converteau “gurmanzii” sa depaseasca granitele disciplinei alimentare.

          Revederi, noi cunostinte, reînviate vechi prietenii s-au asternut peste “padurea de oameni” bucurosi de viata mai aproape de Cel de Sus.

Inalta cruce trona, nu numai inaltimea Pietrei de la Fantanele, nu numai peste Lacasul sfant al manastirii de la poale, ci, cu aura ei, Crucea asternea pacea peste lumea ce se voia buna in acele momente duminicale. Multimea tinerilor prezenti ar fi preferat anume jocuri ludice si jocuri de munca.

          Daca sarbatoarea ar fi avut loc in anume alte parti ale lumii evoluate (asa cum este si Romania), asemenea momente declansate de animatori ai organizatiilor specializate ar fi polarizat interesul multor tineri si maturi. Alergari distractive, intreceri de forta, demonstratii acrobatice, trasul franghiei, taiatul trunchiurilor de copaci, despicatul butucilor, aruncari la tinta s.a., ar fi fost imbratisate cu pasiune de flacaii si fetele din belgus prezenti.

          Pana la urma, usturoiul aduce sanatate, iar exercitiul fizic o consolideaza si intareste moral prestatia pe pamant a oamenilor.

                                                Constantin Sanduta

 | 794 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *