Conducerea sportului din județ, în derivă

După ce prima ordonanță, privind schimbarea șefilor de deconcentrate, i-a pus pe jar pe șefii sportului din județ, o nouă ordonanță va produce alte schimbări la acest nivel. Până una-alta directorii CSM-ului și a Direcției pentru Sport, Adrian Moldovan și Constantin Florian se pregătesc pentru concursul de la București, fiind hotărâți să nu renunțe la funcții.

Duminică, 10 mai, Guvernul a adoptat actul normativ prin care s-a aprobat regulamentul privind descentralizarea activităților sportive și a listei cu imobilele propuse pentru a fi transmise autorităților locale. Un regulament destul de ambiguu deocamdată, lista cu unitățile care vor fi descentralizate urmând să fie transmisă până la finalul lunii, după cum declară ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi. Actul normativ prevede că „vor fi desființate Direcțiile Județene de Tineret și de Sport, dar se vor păstra mecanismele de supraveghere și control în teritoriu, atât pentru cele care vor fi în administrarea autorităților locale, cât și pentru complexurile sportive naționale, taberele și facilitățile rămase în subordinea Ministerului. În acest sens, la finalul procesului se vor înființa 8 Inspectorate Teritoriale”.

Se pare că direcțiile județene de sport vor trece în subordinea Consiliilor Județene în timp ce Cluburile Sportive Municipale vor fi subordonate primăriilor. Fostul director al Clubului Sportiv Municipal, Adrian Moldovan, declară că încă nu se știe nimic concret, dar că se pare că CSM Bistrița va trece în subordinea Primăriei. La fel declară și Constantin Florian, fostul director al Direcției Județene de Sport. „Se pare că va trece în subordinea Consiliului Județean și ministerul își va păstra funcția de coordonare. În acest caz, se va schimba și statutul de funcționari publici. Eram funcționari publici de la nivel central și vom deveni funcționari publici în cadrul Consiliului Județean. Aceste schimbări se vor produce în septembrie” a declarat Constantin Florian.

Florian și Moldovan nu renunță la funcții

Deși au fost demiși din funcțiile de conducere, Adrian Moldovan și Constantin Florian își vor depune proiectele de management pentru a continua la șefiile CSM-ului și a Direcției Județene pentru Sport. Aceștia vor fi prezenți la București, la concursul care va avea loc vineri, 15 mai. Dacă pentru funcția de director al DJS are mari șanse pedelistul Raul Zanca în fața lui Florian, la CSM se pare că Adrian Moldovan nu are contracandidat.

 | 176 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On