Concurs inedit la Bistrița: Sanie, starturi pe role! FOTO

Astăzi, la Bistrița, s-a desfășurat în premieră o etapă din Cupa Speranțelor la starturi pe role, competiție din calendarul Federației Române de Bob și Sanie.

Întrecerea a avut loc în spatele terenurilor sintetice de la stadion, acolo unde antrenorul Lucian Cotfas a construit un start de pârtie pentru role. În concurs au intrat 42 de sportivi de la 7 cluburi din țară, printre care și CSM Bistrița. Clubul nostru a fost reprezentat de Alexandra Iuga la junioare 2, sportivă ce în final s-a clasat a 6-a și de Norbert Szigarto, care a terminat al 4-lea la cadeți.

Cotfas a construit cel mai performant start din țară

Lucian Cotfas este singurul care a coborât vreodată pe pârtia de sanie de la Piatra Fântânele, începută înainte de 90 și nefinalizată niciodată. Antrenor de lot național, Cotfas a avut ambiția de a organiza totuși un concurs de sanie la Bistrița. A construit de unul singur un start ce imită perfect plecarea de pe pârtiile omologate și a adus un concurs oficial din calendarul federației. “Este cel mai performant start din țară. Are o cădere de 18 la sută și un cronometru cu fotocelulă. Aceeași metodă de antrenament e folosită în toată lumea pe timp de vară”, a declarat pentru sportulbistritean.ro  Sorina Å¢icu – antrenor federal, reprezentanta federației la acest concurs.

Bistrițenii n-au bani de alte concursuri

Această etapă a fost a doua din cele 4 organizate în cadrul Cupei Speranțelor. S-a ținut una la Petroșani și vor mai fi două, la Vatra Dornei și Câmpulung Muscel. Din păcate, bistrițenii lui Cotfas nu au participat la prima întrecere și e puțin probabil să meargă la celelalte. “M-am străduit cum am putut să fac această instalație la Bistrița, ca să putem concura și noi undeva, căci altfel nu avem bani de astfel de întreceri”, spune antrenorul bistrițean.

Rezultate finale:

Cadeți:

1. Flavius Crăciun (CSO Sinaia)

2. Ștefan Ionescu (CSS Vatra Dornei)

3. Vasile Deac (CSS Vatra Dornei)

 

Cadete:

1. Cezara Curmei (CSS Vatra Dornei)

2. Daniela Gheaoș ( CSS Sinaia)

3. Maria Stan (CSS Toplița)

 

Junioare 2:

1.Teodora Vâlcan (CSS Toplița)

2. Andreea Codarcea (CSS Petroșani)

3. Florina Deac (CSS Toplița)

 

Juniori 2:

1. Marian Gâtlan (CSO Sinaia)

2. Ionuț Vodă (CSS Toplița)

3. Cosmin Coșarcă (CSS Toplița)

Adrian Linca


 | 529 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *