Ciocan: ”žJiga a fost un arbitru mediocru, un președinte jalnic”

Fostul mare fotbalist a fost schimbat de președintele AJF din funcția de vicepreședinte al arbitrilor. Jiga nu se ia de Ciocan pentru prima dată, ci pentru a treia, după ce în două rânduri Ciocan a fost convins să revină.

Victor Ciocan nu mai face parte din Comisia de Arbitri din AJF, unde se ocupa de delegările observatorilor. A fost înlocuit cu Titus Feier, care e și vicepreședintele asociației. Decizia a plecat de la președintele Dan Jiga, cel care nu-l înghite pe Ciocan. L-a mai dat afară de două ori, o dată înlocuindu-l cu fostul arbitru Popescu și a doua oară anul trecut, când Ciocan a fost schimbat cu Claudiu Ștefănuți.

„ Făcea delegările pe prietenii”, spun surse din AJF, care sunt de partea lui Jiga. „Are ciudă pe Ciocan că e singurul care îi spune în față că face matrapazlâcuri”, zic cei din tabăra fostului fotbalist.

Cert este că Victor Ciocan a rămas doar simplu observator, deși a fost, poate, cel mai mare fotbalist al Bistriței și cu siguranță, cel mai important arbitru al județului.

Victor Ciocan a fost foarte afectat de îndepăratrea lui din comisia de arbitri. Spune că Jiga are ceva cu el, fiindcă nu a fost de acord ca banii de arbitraj să se dea joia, „după ce își face el toate învârtelile”. Fostul atacant al Gloriei din anii 60 crede că Jiga are boală pe el de ciudă, „că el a fost doar un fotbalist mediocru, un arbitru mediocru și un președinte jalnic, care a rămas la conducerea AJF doar prin șantaj”.

La 69 de ani, Ciocan spune că oricum își dădea demisia, că nu mai putea lucra cu Jiga. „Zice că vrea să întinerească conducerea, că nu știu să lucrez pe calculator. Ä‚stea sunt motive? Aveam subalterni care știau pe calculator, nu trebuia să lucrez eu. Dacă experiența și nivelul la care am ajuns eu nu sunt folositoare AJF-ului, atunci ce rost ar mai fi avut să rămân”, zice Ciocan pentru Sportul Bistrițean

Victor Ciocan – carte de vizită

–        s-a născut în 4 ianuarie 1942

–        a debutat la Gloria în 1958 și a jucat până în 1979. A mai trecut pe la Marina Mangalia, ASA și Steaua

–        a marcat 468 de goluri în meciuri oficiale pentru Gloria

–        a purtat 9 ani banderola de căpitan al Gloriei

–        s-a apucat de arbitraj în 1970 și a condus 339 de meciuri, 44 la Divizia A

–        este observator din 1990 și are 460 de meciuri observate, 80 la Liga 1.

 

 

 

 

 | 582 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *