Cine sare în ajutorul lui Pădureanu! A trimis o scrisoare ministrului Justiției!

Un fost mare internațional și jucător al Stelei a decis să intervină în favoarea lui Jean Pădureanu, ex-președintelui clubului Gloria Bisitrița, condamnat la 3 ani și patru luni de închisoare în dosarul Transferurilor. 

Ladislau Boloni, acum antrenor la Al Khor, în Quatar, a trimis o scrisoare ministrului Justiției, în care cere condiții mai bune în detenție pentru fostul șef de la Bistrița, în concordanță cu vîrsta și starea acestuia de sănătate.

"Neavînd cunoștințe suficiente în domeniul juridic, aș dori să vă întreb: în cadrul sistemului penitenciar, există posibilitatea unui regim de detenție mai lejer? Dacă da, Jean Pădureanu, pentru meritele sale din umbra echipei naționale, ar putea beneficia de el? Mă gîndesc la Jean Pădureanu, ca la un om in vîrstă, aflat într-o mare derivă. M-aș bucura dacă s-ar găsi condiții de detentie mai umane, în cazul său", scrie Ladislau Bölöni în scrisoarea publicată de România Liberă.

Tehnicianul nu dorește să fie comparat cu cei care, anterior, au cerut grațierea lui Gigă Popescu, solicitare care  a atras nemulțumirea unei părți a opiniei publice. "Știu că acest om se află acum în închisoare, judecat și condamnat. A greșit și trebuie să plătească. Sînt de acord că, pentru sănătatea unui națiuni, legile trebuie respectate.Departe deci de mine gândul de a cere gratierea sa ori reducerea pedepsei. Intenția scrisorii mele este mult-mult mai modestă", scrie Boloni.

Ladislau Bölöni explică în epsitolă ce l-a determinat totuși să apeleze la ministrul Justiției.  “Mă întorc la anii 1978-1988, când, ca jucător, eram permanent prezent în echipa de fotbal al României. Perioadă foarte dificilă pentru țara noastră, ani de privațiuni crâncene, frig, frică, tristețe și derută. Ansamblul de lipsuri care se manifesta în societate, se resimțea și la nivelul echipei reprezentative. Dacă ar fi să folosesc un joc de cuvinte subtil, aș spune că abia atunci echipa de fotbal a României se putea numi cu adevărat «echipa reprezentativă». Pentru că – la o altă scară, desigur – suferințele întregii țări erau resimțite și de noi, jucătorii. În asemenea condiții, factorii de conducere ai echipei naționale au căutat soluții. Pentru a "fenta" cât de cât restricțiile, cantonamentele înaintea meciurilor importante au început să fie organizate în provincie, unde mâna lungă a partidului comunist parcă nu putea controla chiar totul. Așa am ajuns la Sibiu, la Brașov, la Cluj, la Bistrița… Tot mai des la Bistrița.

 

Aici l-am cunoscut pe omul locului, Jean Pădureanu. Afirm cu toată responsabilitatea că acest ins modest, mereu cu pălăria în mână, a fost singurul care a sprijinit concret echipa națională. Numai prin aportul lui am putut profita de condiții de antrenament și refacere, de hrană și odihnă cum o echipă națională avea și are nevoie”, motivează tehnicianul decizia de a se interveni în favoarea fostului președinte al Gloriei Bistrița.

 | 257 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *