Cinci bistrițeni vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European

 

Duminică , de la ora 19,30, va avea loc ceremonia de deschidere a celei de-a XI-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European Brașov 2013.

FOTE este o competiție desfășurată sub egida Comitetului Internațional Olimpic, destinată sportivilor juniori (14-18 ani) din cele 49 țări europene. FOTE se organizează în fiecare an impar, cu o ediție de iarnă și una de vară pentru fiecare an de organizare.

La această ediție, prima organizată de către țara noastră, vor participa 351 de sportive și 559 de sportivi, care se vor întrece pentru cele 350 de medalii de aur, argint și bronz. Competiția se va desfășura între 17-22 februarie și va cuprinde următoarele probe: schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, patinaj viteză, snowboarding, hochei pe gheață.

Satul olimpic este amenajat în Poiana Brașov, iar probele de concurs vor avea loc în Brașov, Poiana Brașov, Predeal, Râșnov și Cheiele Grădiștei. România va fi reprezentată la acest festival de 58 de sportivi: 20 la hochei pe gheață, 8 la biatlon, 6 la schi alpin, 8 la schi fond, 6 la sărituri cu schiurile, 3 la snowboard, 4 la patinaj viteză și 3 la patinaj artistic.

În lotul care participă în proba de schi fond se regăsesc și bistrițenii: Daniela Capătă, Alin Cioancă și Marius Tălpaș, legitimați la LPS Bistrița. Ceilalți doi participanți la acest festival sunt Rodica Drăguș și Maria Ilie, antrenoarele celor trei sportivi, care vor face parte din brigada de arbitri în concursurile de schi.

Rodica Drăguș:”Este o onoare atât pentru sportivi noștri, cât și pentru noi, să reprezentăm România la o astfel de competiție. Sper ca sportivii să aibă o comportare cât mai bună, pentru că nu cred că la acest nivel ne putem apropia de vreo medalie”.

Leon Buhai 

 | 256 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *