Cică FRF a început ”žcurățenia”politică prin liga lui Mitică

 

De ziua îndrăgostiților, șefimea din fotbal s-a dat pe brânci prin fața Nașului Săndel în cadrul unei minunate și superbe ședințe de Comitet Executiv. Deși, deranjul care se anunța părea unul destul de mare și mirositor a levănțică, revoluția s-a transformat într-un sonor fîsssss fără nicio legătură cu reabilitarea din liga lui Mitică. Eu cred că acest lucru se va întâmpla în cel mult de 500 de ani de acum încolo.

Totuși, i-auzi nea Mitică, totuși, o știre ar trebui să te pună pe gânduri: cu gânduri la granzii din Capitala ratatului cioban Bucur, șmecherii de la FRF au scos barda de la brâu și au lovit în toate părțile. Una din deciziile luate, iote, tată, cum taie conductele de bani publici la care sunt legate unele cluburi din țară. Astfel, din 2012, salariile, primele și transferurile nu vor mai putea fi achitate cu bani de la autoritățile locale. Acestea în schimb se vor putea ocupa de terenuri, stadioane, infrastructură, cantonamente, cazare și masă. Acest lucru presupune ca toate cluburile care primesc sprijin de la primării și consilii locale să înceapă să-și caute sponsori încă de pe acum.

Cum Gloria se bazează mult pe banii care vin de la bugetul local cât și de la cel județean, situația ar putea deveni delicată. Mișcarea e una cât se poate de politică, dacă decizia este valabilă în ligile inferioare, acolo unde, multe din echipe sunt sponsorizate integral din bugetele publice, fiind și structuri de bază în viitoarele campanii electorale ale respectivilor edili. Rămase fără sprijin financiar, multe din echipele de liga a patra, a treia sau a doua, ar putea închide porțile, iar reducerea numărului de echipe din fotbalul românesc ar putea veni de la sine, mai precis din sânul unor primari extrem de enervați că Nașul a cam luat-o razna. Din păcate, FRF o comite din nou – cu gândul la granzii de la Capitala și la echipele cu foarte mulți bani, oamenii Nașului au început o curățenie cât se poate de politică a fotbalului.

Șmenul a cât se poate de vizibil și în cazul televizărilor, blocarea restrucurării primei ligi fiind explicabilă în felul următor: băieții șmecheri din fotbal au decis deja câștigătorii, contractele fiind semnate pentru un număr de 18 echipe. Politic vorbind, anul 2014 mai înseamnă și finalul mandatului lui Traian Băsescu, iar legăturile cu diverse grupuri de interese politice sunt foarte vizibile în fotbalul românesc dar și în cel bistrițean. Un lucru îmi devine din ce în ce mai sigur: Moraes nu a plecat la Steaua și din cauze politice, în timp ce liga lui Mitică se va restructura așa cum vor vrea unii dintre politicieni, nu toți, că nu e loc pentru fraieri. Sunt extrem de sigur că echipe ca Astra Ploiești , CFR Cluj sau Gaz Metan Mediaș nu vor avea nici un fel de probleme, iar prietenii știu de ce!

Cât despre Gloria rămasă fără perla braziliană, adică fără atacant pur sânge, lucrurile nu stau foarte bine, deși cred că ele se vor rezolva într-un fel sau altul pentru acest retur. Subliniez – pentru acest retur!

S-auzim numai de bine.

Alin Cordoș

 | 1.119 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *