Cu chiu cu vai! CSM Bistrița bate greu dar bate bine pe Danubius Galați: 24-18

CSM Bistrița câștigă la 6 goluri partida cu Danubius Galați, din etapa a 21 a Ligii Florilor la handbal feminin. Bistrițencele s-au impus în repriza secundă, după un început slab de meci.

Era minutul 10 și tabela arăta 0-3. Fetele lui Pașca și Radu Moldovan nu marcaseră nici un gol și arătau ca în prima zi de serviciu după concediu. Fără vlagă și fără inspirație. Adversarele lor, care jucaseră acum 3 zile cu Craiova și pierduseră doar la un gol, erau mult mai în vână și cu mai mult chef de handbal.

De-abia în minutul 20, au reușit ale noastre să egaleze, 7-7. Dar asta nu a însemnat vreo revenire în atac, ci a fost consecința jocului bun prestat de portărițele Măzăreanu și Țegean, de altfel excelente până la final.

Cu o jucătoare în minus pe teren, gălățencele fac 7-9, dar bistrițencele forțează un pic pe finalul reprizei și intră la cabine cu 11-11. La capătul unui joc în care suporterii n-au recunoscut nimic din meciurile bune de până acum.

Nici partea a doua nu a început mai bine. Bia Zegrea își sparge arcada și iese din teren plină de sânge, Almudena, Szabo și Rațiu nu-și găsesc locul pe teren, extremele ratează minge după minge. Doar Pristăvița, Oana Chirilă și portărițele joacă la valoarea lor și sala începe să se gândească la un posibil eșec.

Însă, prin minutul 15 al reprizei secunde, Rațiu are un moment genial și marchează cu spatele la poartă de pe semicerc. Pașca cere imediat un time-out și simte valul bun ce ar putea urma. Face ce face și își mobilizează fetele ca la carte.

Szabo preia controlul atacurilor și marchează senzațional gol după gol. Scorul se rupe îndată în favoarea Bistriței și se duce la o diferență de 6 goluri până la final. Cu 24-18, partida arată ca și cum ar fi fost dominată clar de jucătoarele noastre. Care primesc aplauze la final și își trec punctele în cont.

Cumva meritat, până la urmă, spectaculos, dar neașteptat de chinuit.

CSM Bistrița: Țegean, Măzăreanu, Szabo (8), Chirilă (6), Pristaviță (5), Rațiu (3), Paraschiv (1), Orșivschi (1), Zegrean, Bărbos, Ivan, Cârjan, Rodriguez, Tetean

În clasament, CSM Bistrița e pe locul 5, la un punct în spatele echipei HCM Rm Vâlcea, dar cu două jocuri mai mult. Și la 4 puncte in fața Zalăului, care are un joc mai puțin.

Adrian Linca

 

 | 2.334 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *