Cel mai tare din județ. Un editorial de Augustin Danci

 

Să fii cel mai bun jucător din Liga a IV-a ar trebui să fie destul de greu. După ce iei premiul, trebuie să confirmi meci de meci, lumea se va uita mai atent la tine că doar ești cel mai bun.

Ce trebuie să aibă cel mai bun jucător din Liga a IV-a? De obicei, când te gândești la cel mai bun, îți vin în minte jucători tehnici, care fac spectacol, care dau goluri multe. În Liga a IV-a de la noi sunt destui mingicari, sunt destui mijlocași ofensivi buni sau foarte buni, care văd bine jocul, care pot crea o fază din nimic, care fac spectacol. Chifa, Gotea, Coșneac, Ștețco, Apostolache, Sighiartău,  Marc, Csillag sunt mijlocașii și atacanții pe care și i-ar dori orice echipă din județ. Dar oare e destul? Ce-i mai trebuie unui jucător pentru a fi cel mai bun din Liga a IV-a? Îi mai trebuie constanță, atitudine, personalitate și un loc într-o echipă.

În cea mai elaborată anchetă care să-l desemneze pe cel mai bun jucător din Liga a IV-a, l-am ales pe Ghiță Negrea. Mulți o să strâmbe din nas. „Poi nu-i așa de tehnic ca Tinel sau Coșneac, n-a promovat în Liga a III-a, n-a jucat prin Liga a II-a…etc”. Poate au dreptate, însă are alte calități, pe care le uităm când ne lăsăm furați de spectacolul făcut de un jucător o dată la două trei meciuri. Are constanță, e un adevărat lider, face toate fazele jocului, poate câștiga un meci de unul singur. Respectând proporțiile, e un fel de Steven Gerrard pentru echipa din Cetate, e tipul de jucător care poate juca pe orice post fără să strâmbe din nas, e probabil singurul care-a mai crezut la un moment dat în Voința Cetate și care a făcut minuni cu o echipă de puști. Analizând la rece, Negrea a reprezentat meci de meci, sezon de sezon, un etalon pentru Liga a IV-a și de aceea cred c-ar merita titlul de cel mai bun.

Cât despre ancheta inițiată de Sportul Bistrițean, este de departe cea mai complexă analiză realizată în sportul județean în stabilirea unor valori. Da, există un gram de subiectivism, ținând cont că cei care votează sunt oameni, au păreri subiective. Dar rezultatul va reflecta cu siguranță cine este cel mai bun jucător din Liga a IV-a.

Augustin Danci

 | 705 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *