Ce n-a putut face Gabi Szabo, e pe cale să reușească Gheorghe Tadici! Un amendament eficient la Legea Sportului.

Ministrul Gabriela Szaboa promis și-a tot promis că modifică Legea sportului în așa fel încât autoritățile locale să poată finanța fără probleme toate structurile sportive. Însă n-a reușit mare lucru și finanțările sunt tot blocate în multe alte județe, nu doar în Bistrița-Năsăud. Sătul de atâtea probleme financiare, Gheorghe Tadici, antrenorul echipei de handbal HC Zalău, s-a -a adresat Comisiilor pentru Buget, Finanțe și Bănci din cadrul celor două Camere, Senat și Deputați. "M-am ocupat de problema aceasta prin deputatul Iuliu Nosa și senatorul Alexandru Vegh și am făcut Apel. Săptămâna trecută am stat și am lucrat la amendament, iar în cursul acestei săptămâni sper să intre în dezbatere la Camera Deputaților", a declarat Gheorghe Tadici pentru gsp.ro.

Astfel, pentru cluburile finanțate integral din bugetul local, așa cum este cazul multor cluburi din România, s-a propus următorul amendament către Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci din cadrul Camerei Deputaților:

Art XVI pct. (2) la Art 18.1 litera b) se modifică și va avea următorul conținut: Finanțarea activității structurilor sportive locale, constituite ca structuri non-profit în condițiile legii, participante la competițiile sportive locale, regionale, naționale și internaționale, organizate în conformitate cu statutul și regulamentul federațiilor naționale pe ramură de sport în baza contractelor, a programelor sportive ale acestora care prevăd promovare, selecție, participare, pregătire, organizare de competiții și evenimente sportive. Din sumele alocate pot fi finanțate toate tipurile de cheltuieli aferente programelor sportive, inclusiv cele de natură salarială.

Antrenorul care a câștigat medalia de argint cu naționala de handbal la Campionatul Mondial din 2005 speră ca proiectul de lege să fie adoptat înainte de vacanța parlamentară. "Altfel, începând cu 30 iunie, tot sportul românesc este blocat întrucât nu se mai pot face plăți salariale!", a concluzionat Gheorghe Tadici.

 | 433 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *