Ce-i lipsește Lechinței ca să-și facă o echipă tare! Un editorial de Adrian Linca

 

Se știe bine că, la fotbal, nu întotdeauna iese o echipă formidabilă dacă aduni la un loc 11 fotbaliști foarte buni. Rețeta asta au încercat-o mulți de-a lungul timpului și de cele mai multe ori a ieșit prost. Pentru că fotbalul nu se reduce doar la atât, ci înseamnă mult mai mult.

Câțiva oameni din Lechința au aplicat și ei formula asta simplă și le-a cam dat cu virgulă. Au adunat nu 11, ci vreo 20 de jucători valoroși pentru nivelul fotbalului județean și au crezut că rup gura târgului. Nu au rupt-o deloc, ci din contră riscă să se facă de minune.

Format din atâtea caractere puternice, din tineri frustrați că n-au ajuns mai sus deși li s-a spus mereu că sunt de viitor, lotul Lechinței avea nevoie și de altceva pentru a naște o echipă tare. Nu, nu de bani e vorba, că firfirei s-au mai găsit și se vor găsi și de-acum înainte, cu un primar iubitor de fotbal, aflat la putere. Nici de un antrenor, atâta vreme cât Ghiță Negrea era prin preajmă, cu suficientă pricepere. Și nici de un teren ca lumea, doar l-a făcut guvernul pe cel mai bun din județ.

Ce nu are Lechința e un ingredient esențial în rețeta unei echipe cu adevărat reușite. Un om deștept care să lege acești jucători cu personalitate, să-i înțeleagă, să-i stimuleze, să știe să-i folosească la adevărata lor valoare, formând un grup puternic. Un conducător abil, priceput, experimentat.

Lăsându-l pe viceprimarul PNG Marcel Tătar să se ocupe de echipă, a fost ca și cum l-ai pune pe Becali la Barcelona. Mă rog, poate Becali s-ar descurca mai bine, nu e bună comparația. În orice caz, înțelegeți ce vreau să zic. Tătar ăsta și alții de prin jurul lui nu sunt deloc potriviți să țină în mână niște tineri destupați la minte cum e Negrea, Gotea, Vieri, Chifa, Ploscar și alții. Nici nu se pricepe la fotbal, dar nici alte calități nu prea are, ca să spun doar atât, să nu se simtă omul jignit. Poate tunde bine gazonul, nu zic, sau poate trasează cel mai bine terenul. O fi nevoie și de astea. Dar ca să te ocupi de o echipă cu pretenții, formată din 20 de jucători exponențiali, fie ei și la Liga a 4-a, ar trebui să ai măcar un mic ascendent în fața lor. Ori Marcel e departe, muult mai la vale!

Dacă înțeleg asta, dacă găsesc un manager care să administreze nu doar banii, ci relațiile dintre jucători, dintre localnici și jucători, dintre șefi și jucători, cei din Lechința își vor face o echipă ce va domina fotbalul bistrițean multă vreme de acum înainte. Nimic altceva nu cred că-i mai lipsește!

Adrian Linca

 | 871 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *