Ce au făcut Laslo, Seraficeanu, Bazaliu și bistrițeanca Hosu în super-revenirea României din Croația?

România a realizat o revenire de senzație în ultimul sfert de oră în returul din Croația, câștigat cu scorul de 25-23 (11-11). Conduse pe tabelă în mare parte a meciului, elevele lui Pera și-au revenit nesperat în ultimul sfert de oră, adjudecându-și disputa și asigurând astfel calificarea naționalei la Europeanul de la sfârșitul anului de pe primul loc în grupă. Per total însă, evoluția României a fost una modestă, cu excepția apărării care a funcționat bine în prima repriză, fiind ceva mai lacunară în actul secund, oferind multe spații croatelor. În atac a mers strună doar jocul pe faza a doua, întrucât din pozițional, România s-a chinuit să găsească soluții finalizatoare. Un ultim aspect de punctat totuși, ar fi și buna gestionare a situațiilor în inferioritate numerică.

Cristina Laslo (2/6) și-a șters păcatele jocului preponderent slab, cu evoluția bună din ultimele zece minute, punctând pe tabelă cu două goluri și recuperând o lansare importantă pe faza a doua a croatelor. De asemenea, a mai avut o recuperare și o angajare pe pivot în prima repriză. În schimb, jocul ei a arătat destul de slab; câteva pase hazardate nereușite, ratări, lăsând impresia adesea că nu poate găsii soluții de finalizare în atac.

Sonia Seraficeanu (6/7) a fost una dintre cele mai în formă jucătoare ale naționalei. A punctat de la 7 metri, din extremă și de pe faza a două, având un procentaj de 86% a mingilor trimise pe poartă. S-a apărat în mare parte bine, însă extremei Glorei îi pot totuși fi imputate o aruncare de pedeapsă ratată, o pasă trimisă greșit „cross-court” și o eliminare de două minute ce putea fi evitată dacă își lua mâna mai prompt de pe adversar.

Bianca Bazaliu (3/8) a avut o evoluție volatilă, mediocră chiar. După prima aruncare spre poartă ratată, a prins plasa cu două torpile de la mare distanță, însă ulterior nu i-a mai intrat aproape nimic. Ca urmare a fost folosită de Pera mai mult pe faza de apărare, „făcând banca” minute bune.

Daciana Hosu (33%), Spiderman-ul naționalei, a făcut din nou un meci bun, îndeosebi în prima parte. A fost înlocuită însă, inspirat, în ultima parte a partidei cu Bianca Curmenț (83% -5/6), portarul de 23 de ani de la Craiova având o contrubuție decisivă în revenirea spre victorie a României

De cealaltă parte, Paula Posavec a avut un început bun, marcând în debut de două ori. A și ratat de două ori însă; o dată de pe pivot chiar, singură în fața portarului, iar spre deosebire de meciul tur a fost schimbată rapid cu Simara, care a jucat preponderent mai mult în această dispută. Ivana Kapitanović (28%) a fost introdusă la singurului șapte metri ratat de Seraficeanu, în actul secund, și păstrată doar preț de câteva minute în poarta Croației, fiind rapid înlocuită de Pijevic.

Una peste alta, victoria meritată a României de azi, asigură calificarea de pe prima poziție a României la Campionatul European de la finele anului, ce se va desfășura în Austria, Ungaria şi Elveţia, fapt ce nu s-a mai întâmplat de bună vreme.

Tiberiu Titieni

 | 4.343 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *