Ce-am învățat din problema cu biletele la meciul de handbal cu CSM București

CSM Bistrița, echipa de handbal feminin a Bistriței, proaspăt ajunsă în Liga Națională,  a jucat duminică cu CSM București, un fel de CSM Bistrița, doar că din Capitală, finanțată cu mai mulți bani și, ca fapt divers, cea mai bună din Europa.

După cum era și normal, bistrițeanul iubitor de handbal nu putea rata acest meci, cum, de altfel, n-a ratat niciun meci din acest campionat. S-o spunem pe-aia dreaptă, handbalul e cam singurul eveniment sportiv pe o arie de un județ care adună lume. E trist, dar trăim vremuri grele. Din punct de vedere sportiv, cum ar veni. Nu mai zicem de ce, dar, în principal, pentru că toți cei care ne conduc (cu mici excepții) și-au cam băgat piciorul în sport, în ultimii ani, ei fiind ocupați cu alte treburi, mult mai importante, treburi despre care încă n-am aflat, dar cu siguranță că ne vor spune la un moment dat.

Și, după cum ziceam, a fost interes mare pentru meciul dintre cele două CSM-uri iar numărul de bilete a fost limitat la sub 1000, asta din cauza faptului că, după cum ați putut citi mai sus, și-au băgat piciorul în sport și n-au făcut o sală mai mare în orașul nostru ultra-mega-european.

Așa se făcu că s-a anunțat că se deschide casa de bilete pe la 16.00 și, în nicio oră, biletele au fost vândute. Ba mai mult, vreo 90 din cei peste 100 de oameni care au stat la coadă pe un frig ca-n Siberia, au rămas fără. Mă întreb cum era dacă, măcar vreo săptămână legată, ar fi stat, în ultimii ani, oamenii aceia în fața Primăriei, cerând să avem și noi o sală decentă. Dar și asta e altă problemă. La noi, e mai fain să stai la coadă decât să stai la miting ca să nu mai ai de stat la coadă.

Nu-i mai amintesc pe cei care nici n-au mai ajuns la coadă și care au aflat de pe internet sau de la cei care au stat la coadă că nu mai sunt bilete. Asta e, au văzut meciul la TV, cu ceilalți români, fiind transmis live pe cele mai importante două televiziuni de sport din țară. Da, da, atât e de important un astfel de meci, asta pentru cei care, în ultimii ani, au fost ocupați cu alte proiecte despre care vom afla la momentul oportun și n-au avut timp să susțină sportul.

După toată treaba asta, nu tocmai frumoasă și elegantă, ar trebui să învățăm ceva. Atât noi, suporterii, cât și ei, organizatorii.

În primul rând, sper că v-ați prins că am avea nevoie de o sală mai mare, că asta e veche, mică și comunistă iar noi suntem un oraș ultra-mega-european. În al doilea rând ei, organizatorii, ar trebui, pe viitor, la meciuri de astea de interes, să dea mai puține bilete la cei din anrurajul echipei și mai multe la liber, pentru tot suporterul. Nu vă ofticați, peste tot se dau bilete la oficialități, la apropiații celor din conducere, la cei mai importanți sponsori! Tot organizatorii, luați și ei puțin pe nepregătite, ca și suporterii, ar trebui să pună prețuri mai mari la bilete, la unele meciuri. Dacă vrei să vezi un spectacol sportiv fain, plătești mai mult. Așa e peste tot. Și vinzi maxim 4 bilete pentru o persoană, nu dai câte 20 și restul să rămână fără! Ca să eviți cozile, poți vinde bilete chiar în 2-3 locuri din oraș.

Și suporterul bistrițean de handbal sau de alte sporturi ar trebui să învețe ceva din treaba asta, nu doar să înjure și să fie nemulțumit. "Și-au luat ăștia care vin la un meci și eu, care am fost la toate, n-am mai prins bilete!", zicea cineva, plecând nemulțumit de la casă. Păi dacă mergi la toate meciurile, ia-ți abonament la început de sezon! De asta s-au inventat abonamentele la evenimente sportive, ca să nu mai stai la cozi cu două zile înainte de meci și să ai locul asigurat. Cineva mă întreba, la început de sezon, de ce abonamentele-s mai scumpe decât dacă ți-ai lua bilet la fiecare meci, cu 10 lei. Uite de asta! Plătești la început de sezon, dar ai loc bun, asigurat în sală, pe tot parcursul campionatului.

Astea-s niște reguli minime de funcționare, văzute pe la alții, care s-au bătut și ei de aceleași probleme, dar probabil acum vreo 100 de ani. În rest, meciul a fost super fain, avem echipă de handbal feminin în primele 5 din țară și sportul ăsta merită susținut. Aaaa… și faceți-ne o sală modernă!

Augustin Danci

 | 1.435 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *