Campionii dansului

„Orhideea Sãlbaticã” a câștigat pentru al doilea an consecutiv Campionatul Național de formații. Dansatorii bistrițeni antrenați de Florica Budușan au demonstrat în sala Polivalentã cã sunt cei mai buni din țarã și vor reprezenta România la Europenele din luna mai.

Singurã împotriva tuturor. Așa pãrea Florica Budușan în urmã cu câteva zile, când era pe ultima sutã de metri cu pregãtirile pentru Cupa Floris și Campionatul Național. Adicã pentru ceea ce au însemnat douã zile în care Bistrița a devenit capitala dansului sportiv (perioada 5-6 aprilie). Aveau sã vinã în Sala Polivalentã peste 1200 de sportivi din întreaga țarã la cea de-a 32-a ediție a Cupei Floris, Concurs Național și Campionatul României pe formații secțiunea standard și secțiunea latino-american.

F.B. la organizare

„Nu știu exact cum am ieșit din punct de vedere financiar în urma acestei competiții. N-am apucat sã fac calculele. Am jurizat în continuu, nici nu știu exact câte medalii au obținut spor-tivii mei. În schimb, organizarea a fost foarte bunã și toți au plecat mulțumiți”, declara instructorul-antrenor de la Clubul Floris, Florica Budu-șan, seara târziu, când încã se strângea scena.

Orhideea Sãlbaticã reprezintã România

La formații, Bistrița va reprezenta din nou România la Campionatul European din 10 mai, la Essen, în Germania. Aceasta dupã o evoluție foarte bunã la Bistrița, care le-a adus sportivilor noștri titlul de dublu campioni, atât la standard, cât și la latino-american. „Problema este dacã mergem sau nu sã reprezentãm România. Sigur acolo nu vom avea bani. Dacã am avea mãcar o mașina care sã ne ducã, 20 de personae, cu costumație, cu tot ce avem, pânã în Germania, ar fi extraordinar pentru noi”, a declarat Florica Budușan.

 | 283 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On