Campion național! Matei Moisil a bătut tot – urmează Mondialele

Anul 2017 a fost unul extraordinar pentru bistrițeanul Matei Moisil. S-a impus în toate competițiile naționale, a bifat rezultate foarte bune în concursurile internaționale și acum, când tragem linie, meritele sunt pe măsura muncii sale. 

Weekendul trecut a avut loc Campionatul Național de Downhill la Sinaia. Matei a încheiat competiția pe primul loc și a devenit campion național, fiind ultima etapă. Tot la Sinaia a fost desemnat câștigător al Cupei Naționale de Downhill a României, unde a obținut maximul de puncte după ce s-a impus în toate cele patru etape: Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Buscar Air DH și Harghita Downhill.

Vineri, înainte de competiție, Matei a făcut o tură pe jos pe traseu (track walk) și patru ture cu bicicleta. 

«Sâmbătă a fost prima zi oficială de antrenamente și am făcut doar patru ture pentru că am reușit să memorez traseul cu o zi înainte. Duminică dimineața au fost ultimele antrenamente oficiale, după care am luat startul în calificări», a povestit Matei pentru sportulbistritean.ro.

S-a ales și cu o căzătură în calificări, pe o porțiune de viteză, însă asta nu l-a oprit în cursa pentru locul I la categoria sa, la general situându-se pe poziția a treia. 

Finala nu a mai putut să aibă loc din cauza furtunii care a început cu zece minute înainte ca Matei să ia startul. Finala a fost anulată, iar pentru clasament s-au luat în calcul rezultatele din calificări.

Matei Moisil a devenit campionul României, însă sezonul său competițional nu se încheie aici. Pentru Matei urmează un alt concurs internațional după victoria din 4-5 august în Austria. De data aceasta va merge în Germania, pentru a participa la etapa a treia a concursului internațional Specialized Rookies CUP by iXS din Oberammergau care se va desfășura în 9-10 septembrie.

L-am întrebat pe Matei unde va merge în vacanță să se relaxeze după un sezon atât de plin, însă el vrea tot cu bicicleta. Spania sau Portugalia sunt posibilele destinații, unde se va antrena pentru Campionatul Mondial din 2018.

Ana Ștefănel

 | 732 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *