Bun, și acum ce facem? Un editorial de Augustin Danci despre falimentul sporturilor de echipă din județul nostru!

Anul ăsta nu mai jucăm cu Steaua și cu Dinamo iar meciurile la matineu nu mai sunt la fel. Fotbal, handbal, baschet, volei, nu avem nimic în prima Ligă iar meciurile din ligile inferioare nu adună spectatori, nu stârnesc interes, nu te dau pe posturile naționale de televiziune. Oricât de mic și de neînsemnat ar fi orașul Bistrița, e greu de digerat faptul că nu mai suntem la masa bogaților în cele mai importante sporturi de echipă.

Deși ne-au promis, de nenumărate ori, cei care conduc orașul, județul și destinele sportului că susțin performanța, nu au făcut-o. Chiar dacă au dat bani, strategia a fost falimentară. Deși au susținut financiar Gloria an de an, cei din Primărie și din Consiliul Local nu au pus niciodată condiții concrete pentru a susține performanța, nu s-au implicat niciodată în ceea ce privește deciziile, nu au cerut un management sănătos. Nici acum nu o fac.

Handbalul. Nu mai are rost să amintim de promisiunile lui Ovidiu Crețu că vom avea echipă ca Oltchim. Făcând haz de necaz, am putea spune că suntem pe drumul cel bun, putem ajunge ce e Oltchimul acum dar niciodată ce a fost Oltchimul în ultimii ani. A rămas doar poza, pe undeva prin arhive, cu primarul și fetele cu care echipa pornea la drum în urmă cu 5 ani. Între timp s-au dat bani puțini, primarul și-a pierdut interesul, s-au schimbat antrenori, manageri, unele jucătoare de perspectivă au pus adidașii de sală în cui. Echipa de băieți? O glumă bună, din aceleași motive.

Baschet nu avem, volei-ul nu este luat în serios de autorități, piscină de polo nu avem. Putem spune că suntem într-un moment de cotitură

în ceea ce privește sporturile de echipă. Moment greu, din care s-ar putea să nu ne mai revenim curând. Bistrița nu-i Brașov și nici Ploiești dar a avut întotdeauna oameni ambițioși, care au făcut diferența și au ținut în viață echipe de fotbal, de handbal. Dar acei oameni au dispărut parcă, odată cu retragerea lui Jean Pădureanu. Primăria nu se pricepe, manageri care să aducă sponsori nu mai avem iar un investitor serios nu bagă niciodată bani într-un oraș ca Bistrița, în sport.

În fond, asta e problema. În era investitorilor în toate sporturilor, noi am rămas la mila banului public, gestionat prost. Când toți merg cu mașini străine, noi mergem cu o Dacie răblăgită și ștergem geamurile cu cârpa, când se aburesc. În sezonul ăsta vom fi nostalgici după vremurile de aur ale sportului din Bistrița. Și ascultăm la "Fotbal minut cu minut" meciurile Gloriei din deplasare. La urma urmei, erau și alea vremuri faine, nu?

 

  

 | 841 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *