Budapesta, Hungaroring, 26 iulie: Back to the top!

Calificările de sâmbătă pentru Marele Premiu al Ungariei au venit să demonstreze două lucruri: primul fiind acela că oricâte măsuri de precauție s-ar adopta hazardul deține încă controlul asupra vieții șoferilor (doar 2 cm l-au despărțit pe Massa de moarte); al doilea, faptul că pentru finalul de sezon avem cel puțin cinci pretendenți la marele titlu de campion al F1 ”“ sezonul 2009.

Primele două runde de calificări nu anunțau câștigătorul lor, anume Fernando Alonso (Renault) pentru prima oară în pole-position în acest an. Cu toate acestea, pe ultima tură, spaniolul a reușit surpriza, clasându-se în fața celor doi piloți de la RBRacing (Vettel și Webber) urmați în ordine de Hamilton (McLaren), Rosberg (Williams), Kovalainen (McLaren), Raikkonen (Ferrari), Button (Brawn), Nakajima (Williams) și S. Buemi (Torro Rosso) pe poziția a zecea în locul lui F. Massa despre care se spune că nu va mai putea reveni în sezonul actual.

Primele 15 runde au asigurat atât spectacolul întregii curse cât și poziționările de până la final. La start, atât Hamilton cât mai ales Raikkonen au reușit salturi promițătoare, respectiv pe locurile 3 și 4. Vettel a căzut pe poziția a șaptea pentru ca apoi să abandoneze datorită unei suspensii defecte. Mai neagră a fost soarta lui Alonso, căruia mecanicii i-au prins defectuos roata dreapta față la primul pit-stop și a abandonat de pe poziția întâi în runda cu numărul 13. Din acest moment Hamilton a preluat șefia, urmat de un Raikkonen ce nu a reușit să pună presiune, șefie ce nu a mai lăsat-o până la finalul cursei.

În urma clasării, la piloți după Button cu 70 de puncte urcă Webber (51,5) în locul lui Vettel (rămas cu cele 47 din Germania), iar la constructori McLaren urcă pe poziția a cincea, după Brawn, RBRacing, Ferrari și Toyota.

După cum se configurează șansele, cu un Brawn tot mai bătrân, un RBR tot mai combativ, și cu McLaren și Ferrari în revenire spectaculoasă, ultima parte a sezonului se arată tot mai interesantă. McLaren și Ferrari sunt ”back to the top”! Însănătoșire grabnică, Felippe!

 | 110 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On