Box: Atenție, masculi! Bistrițencele dau bine cu pumnul! 11 medalii la naționale!

Timp de zece zile, din 10 până în 20 iulie, capitala boxului feminin românesc s-a mutat la Mangalia, unde s-a disputat Campionatul Național feminin de senioare, tineret și junioare. Boxul bistrițean a fost reprezentat la aceste competiții de către fetele de la CSM Bistrița, pregătite de către colectivul condus de Nicu Zăpârțan: Alexandru Burz, Stelică Lăcătuș, Teodor Câmpeanu, Cristian Ciurian.

Având o evoluție bună pugilistele biststrițene au cucerit 11 medalii: 2 medalii de aur, 6 medalii de argint și 3 medalii de bronz. Medaliile de aur au fost obținute de junioarele Andreea Seni la categoria 50 kg și Cristina Cosma la categoria 54 kg, sportive care au fost descoperite la Năsăud de profesorul Arjoca, iar de doi ani se pregătesc la Bistrița. Argintul a fost obținut de junioarele Ionela Rus la categoria 52 kg, Emiluța Moldovan la categoria 70 kg, Dana Borzei la tineret, categoria 66 kg și senioarele Dora Mustățea la categoria 51 kg, Ana Maria Turc la categoria 57 kg și Cristina Surd la 60 kg. Medalii de bronz au câștigat junioara Iasmina Lăcătuș la categoria 75 kg, Andreea Sângeorzan la tineret, categoria 64 kg și senioara Monica Lehaci la categoria 75 kg.

Nicu Zăpârțan, antrenor:”A fost cea mai importantă competiție pe care am avut-o în acest an, competiție care a constituit și un criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial și Campionatul European. Faptul că am avut 8 finaliste cred că spune totul despre valoarea acestor fete. Vreau să mulțumesc conducerii CSM Bistrița, domnului director Adrian Moldovan și domnului contabil șef Marius Bachner pentru sprijinul acordat în efectuarea stagiului centralizat de pregătire. Sunt puțin nemulțumit că n-am luat mai multe medalii de aur, dar per total pot spune că naționalele au fost o reușită pentru boxul bistrițean. Vreau de asemenea să le mulțumesc și colaboratorilor mei cu care am lucrat la pregătirea fetelor: Alexandru Burz, Stelică Lăcătuș, Teodor Câmpeanu, Cristian Ciurian”.  

Leon Buhai / sportulbistrițean.ro

 | 638 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *