Bistritenii se pot califica pe bani europeni in meseria de lacatus mecanic (P)

 

SC CRIVAS CONSULT SRL Bucuresti si SC COMPA SA Sibiu au lansat vineri, 4 noiembrie 2011, în Bistrita, proiectul Cresterea competitivitatii si productivitatii organizatiilor prin calificarea resurselor umane in domeniul “Lacatus mecanic intretinere si reparatii”, contract nr: POSDRU/80/2.3/S/59451. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 2, Domeniul major de interventie 2.3. si vizeaza cresterea calitatii si productivitatii organizatiilor prin calificarea resurselor umane din sectorul industriei prelucratoare in domeniul lacatus mecanic intretinere si reparatii.

Proiectul prevede calificarea unui numar de 500 angajati in companii de productie din sectorul industriei prelucratoare, dintre care 45 sunt femei, in meseria de lacatus mecanic intretinere si reparatii. Initiatorii proiectului au ajuns la concluzia ca este nevoie de realizarea unor cursuri de calificare in acest domeniu intrucat majoritatea angajatilor formati ca lacatusi mecanici intretinere si reparatii inainte de 2000 nu reusesc sa tina pasul cu noile tehnologii si cerinte ale pietei in sectorul lor de activitate. Astfel, proiectul isi propune imbunatatirea nivelului de calificare a angajatilor in perspectiva invatarii pe parcursul intregii vieti.

Proiectul Cresterea competitivitatii si productivitatii organizatiilor prin calificarea resurselor umane in domeniul ”Lacatus mecanic intretinere si reparatii” vizeaza obtinerea urmatoarelor rezultate:

  • cresterea calitatii productivitatii, muncii si a competitivitatii a cel putin 5 organizatii din domeniul industriei prelucratoare prin dobandirea de cunostinte si deprinderi in domeniul reparatiilor de masini unelte, utilaje sau instalatii industrial
  • imbunatatirea gradului de adaptabilitate a 500 de angajati prin adoptarea de tehnologii avansate in cadrul activitatii desfasurate;
  • cresterea productivitatii muncii cu cel putin 7% in cadrul organizatilor participante la pregatire prin imbunatatirea capacitatii de adaptare a factorului uman la noile tehnologii in domeniul reparatiilor de masini unelte, utilaje sau instalatii industriale.

Primul centru de calificare din cadrul acestui proiect deschis în judetul nostru este la Nasaud, iar membrii grupului tinta vor beneficia gratuit de un numar de 720 de ore de pregatire teoretica si practica. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 3 ani.

 

 | 294 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *