Bistrițenii pun umărul la promovarea Mureșului

– Aurelian Băbuțan,
impresarul de casă al Gloriei, a fost numit
director executiv la FCM Târgu Mureș, cu obiectivul clar de a duce echipa în Liga I.
El a adus în lot 4
jucători care au trecut pe la Bistrița

FCM Târgu Mureș, decla-rată recent de Federatia Romana de Fotbal continuatoarea de drept a grupării Unirea Sânnicolau Mare, conduce seria vest a Ligii a doua și are șanse mari de promovare. La conducerea grupării mureșene a fost numit bistrițeanul Aurelian Băbuțan, fondatorul clubului juvenil Inter Viișoara, cu care a avut multe succese la copii și juniori. Mai întâi ca director sportiv și de vinerea trecută ca director general, Băbuțan are misiunea de a ajunge în prima ligă. Bistrițeanul și-a adus în această iarnă câțiva oameni de-ai lui, cum ar fi Roman, Miclăuș, Anton și Vagner, toți trecuți pe la Gloria. Cu Cosmin Bodea pe banca tehnică și cu un lot ce s-a dovedit omogen într-un turneu reușit în Ungaria, plus sprijin din partea Primăriei și Consiliului Local, Aurelian Băbuțan încearcă să intre în istoria fotbalului din Mureș.

Anul trecut au fost la un pas de promovare

Clasarea pe primul loc a echipei din Târgu Mureș e o surpriză plăcută, dar nu neașteptată, dacă ținem cont de faptul că mureșenii sunt o echipă constantă în rezultate, așa cum remarcă și site-ul Liga2.ro. Au demonstrat asta încă de anul trecut, la primul sezon în liga a doua.

Sezonul trecut, targ-muresenii au fost la un pas de promovare și au terminat campionatul pe locul 3, acumulând 57 de puncte!

În 2009 elevii lui Cosmin Bodea au început tare sezonul: șase victorii și două rezultate de egalitate în primele opt etape, ei debutând cu o victorie de senzație la FC Argeș, scor 2-1. Din păcate pentru târg-mureșeni, victoria cu 3-0 de la CFR Timișoara avea să fie anulată, după ce timișorenii au fost excluși din campionat.

De la jumătatea turului elevii lui Bodea aveau să șchiopăteze, în condițiile în care au înregistrat un eșec pe teren propriu cu Dacia Mioveni și mai apoi o serie de patru remize consecutive (în deplasare la UTA, Turda și Silvania, acasă cu U Cluj). Însă, ultimele două etape în care au adunat șase puncte și rezultatele indirecte i-au propulsat pe primul loc la finalul turului.

Încep returul cu o pauză

Întâlnirea dintre FC Municipal Târgu-Mures și FC Argeș, contând pentru prima etapă a returului și programată inițial pentru sâmbătă, 27 februarie, a fost amânată la cererea formației piteștene care îl are pe juniorul Alin Popa convocat la lotul național pentru turneul din Italia (22-28 februarie). Astfel, derbiul etapei a XVIII-a dintre liderul seriei, FC Municipal Târgu-Mureș și FC Argeș, ocupanta locului 4 (28 de puncte), a fost reprogramat până la o dată care va fi comunicată oficial de Federația Română de Fotbal.

 | 396 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On