Doi bistrițeni, la vârful handbalului european! Unul a luat Cupa Challenge iar celălalt a ajuns în finala EHF!

Ladislau Varo și Rareș Fortuneanu au avut performanțe excepționale în acest weekend. Primul, apărând poarta Potaissei Turda,  a câștigat Cupa Challenge împotriva grecilor de la AEK Atena. Iar cel de-al doilea, ca antrenor secund la echipa franceză St. Raphael, a jucat în Final Four-ul Cupei EHF,pierzând finala în fața nemților de la Fuchse Berlin.

AHC Potaissa Turda a cucerit în premieră Cupa Challenge la handbal masculin, duminică, deşi a fost învinsă de formaţia elenă AEK Atena cu scorul de 27-26 (11-18), în Sala Olimpică ”Nikos Gkalis” din Atena, în manşa secundă a finalei.

Potaissa a câştigat trofeul după ce în tur se impusese cu scorul de 33-22.

Turdenii au jucat a doua lor finală consecutivă în Cupa Challenge, anul trecut pierzând ambele manşe cu Sporting Lisabona, 28-37 în Portugalia şi 24-30 la Cluj-Napoca.

În poarta Potaissei a intrat și bistrițeanul Ludovic Varo. El face parte din generația 1982 a Liceului cu Program Sportiv, fiind crescut și format de antrenorul Silvian Vlad. A jucat la toate grupele de juniori bistrițene, apoi s-a transferat la Dinamo. După un periplu în Ungaria, a mai jucat la Odorheiul Secuiesc iar acum e legitimat la Turda.

”Mă bucur pentru el. A fost un copil sărac, care s-a chinuit și a luptat mult pentru a ajunge la acest nivel. A jucat bine ieri, a prins un 7 metri și câteva mingi de efect pe final. Bravo lui, merita o bucurie ca asta”, spune Silvian Vlad, pentru sportulbistritean.ro

Fuchse Berlin este noua deţinătoare a Cupei EHF la handbal masculin, după ce a învins St. Raphael cu 28-25 în turneul Final Four de la Magdeburg. Competiţia similară feminină a fost câştigată săptămâna trecută de SCM Craiova.

Bistrițeanul Rareș Fortuneanu, și el un produs al școlii bistrițene de handbal, este secundul echipei în poarta căruia se află portarul naționalei, Mihai Popescu, desemnat cel mai bun portar al turneului.

Popescu fost eroul lui St. Raphael în semifinale, salvându-și echipa la ultima fază, rancezii calificându-se  în finala Cupei EHF, după 28-27 cu Magdeburg, 

 | 4.178 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *