Bistrițeanul Moraes

„Sunt Giunior Moraeș și vă prezintu știriiile Dirieect TV”, a spus brazilianul când s-a așezat la masa din studioul televiziunii bistrițene. Avea niște hârtii în față, rămase de la știri și a început să citească de pe ele. Era incredibil de simpatic. De altfel, de când a intrat pe ușa televiziunii, ne-am dat seama cu cine avem de-a face. Se purta, de parcă fuseserăm la plajă împreună pe Copacabana sau pe undeva. Cu o fire prietenoasă cum rar mai întâlnești în România chinuită de azi, Junior Moraes nu trădează în afara terenului nimic din „răutatea” de care dă dovadă pe teren. Nici măcar fizic nu dă semne că ar fi ceva „piesă”, vorba unuia. În trening, pe stradă, arată ca un puștan de liceu, pus tot timpul pe șotii.

De mult n-am văzut la Bistrița un sportiv atât de simpatizat ca el. Unanim apreciat de coechipieri, tehnicieni și spectatori, brazilianul a reușit într-un singur an să convingă pe toată lumea de caracterul lui ca om și de valoarea lui ca fotbalist. În aceste zile în care nu deschizi televizorul fără să auzi numele lui și aproape că nu există ziar care să nu-l menționeze, Moraes nu și-a pierdut bunul simț, măsura, umorul, nu și-a ridicat nasul nici un milimetru. 

A venit la emisiune fără teama că ar putea scăpa vreun porumbel care să-l încurce spre viitorul transfer. A răspuns la toate întrebările mai degajat ca orice bistrițean căruia îi pui un microfon în față. Nu și-a schimbat timbrul vocii când vorbeam despre sutele de mii de euro ce i-ar putea intra în cont, n-a clipit când îi pomeneam că ar putea să joace la Steaua sau să rămână la Gloria. „Fac ce zice tata și președintele Pădureanu”, a spus sud-americanul, cu o modestie de negăsit.

Prin felul în care se poartă într-o țară despre care nu știa că e pe hartă acum un an, Junior Moraes e un exemplu pentru noi toți. Dincolo de valoarea lui ca fotbalist, incontestabilă și greu de egalat, arată calități umane care la noi, românii, sunt tot mai greu de găsit. Sigur, că n-o să stea la Gloria o mie de campionate, orice i-am oferi. Însă pentru sportivi ca el, clubul lui Pădureanu merită efortul nostru, al tuturor, de a cotiza an de an la bugetul fotbalului bistrițean.  

Adrian Linca

 

 | 1.361 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *