Bistriteanul Alexandru Târnovan, primul gol pentru Viitorul Constanța!

 

În 2010, bistițeanul Alexandru Târnovan primește cel mai frumos cadou cadou la împlinirea vârstei de 15 ani, un transfer la Academia de Fotbal Gheorge Hagi. Era atunci legitimat la LPS Bistrița, fiind împrumutat de Sporting Bistrița. Era antrenat de Leon Buhai, fiind și component de bază al naționalei la categoria lui de vârstă.

S-a adaptat repede la noua lui echipă, aducând, prin golul înscris în finala cu Partizan Belgrad, primul loc în Cupa Stelele Estului. În 2012 devine campion național cu echipa de juniori A, după care începând cu luna octombrie este tot mai prezent la acțiunile primei echipe, fiind unul dintre cei mai apreciați juniori ai academiei.

La începerea pregătirilor, pentru returul campionatului, este cooptat în lotul care care a făcut deplasarea în stagiul de pregătire din Antalya. A jucat 20 de minute în primul joc, în al doilea joc antrenorul Cătălin Anghel aruncându-l în joc în ultima jumătate de oră în atacul constănțenilor, la scorul de 1-1, împotriva sârbilor de la Rad Belgrad. Era minutul 76, când Alex a reușit un șut imparabil de la 25 metri și mingea s-a oprit în vinclul porții croate, și Viitorul prelua conducerea cu 2-1.

Alexandru Târnovan:”Sunt mulțumit că am fost convocat în lotul primei echipe, sunt conștient că mi s-a oferit o mare șansă, o să mă pregătesc cât mai bine pentru a nu dezamăgii încrederea acordată de staful tehnic. Mă bucur că am reușit să marchez primul gol pentru echipa de seniori, sper ca acest gol să fie de bun augur pentru cariera mea”.

sportulbistritean.ro

 | 746 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *