Bistrițeanca Valeria Motogna-Beșe, portdrapelul României

Handbalista Valeria Motogna-Beșe a fost desemnată căpitanul naționalei feminine de handbal pentru Jocurile Olimpice de la Beijing și va fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a competiției din China.

            Bistrițeanca Valeria Motogna-Beșe a fost votată drept căpitan de celelalte coechipiere. Beșe a acumulat mai multe voturi decât Luminița Huțupan și Aurelia Brădeanu. Căpitanul României a fost până acum Steluța Luca, însă handbalista și-a anunțat retragerea de la echipa națională.
"Mă simt onorată și este o mare responsabilitate pentru mine, pentru că am preluat banderola de la Steluța Luca. Nu mă așteptam să fiu aleasă, este o surpriză, dar votul fetelor a contat și probabil au încredere în mine. Sper să-mi fac datoria și cu portdrapelul României, care va fi o mare onoare pentru mine", ne-a declarat Valeria, la finalul partidei amicale de la Bistrița, în compania Norvegiei.
"Valeria Beșe este o sportivă cu o carieră exemplară, o sportivă care nu ne-a făcut niciodată probleme, de aceea mi se pare o alegere inspirată. Sunt convins ca Valeria Beșe va purta cu cinste drapelul României și poate chiar va conduce echipa de handbal spre o medalie olimpică",  a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

– Carte de vizită –

– s-a născut în 16 decembrie 1979 la Bistrița
– a început handbalul la CSS Bistrița, sub îndrumarea soților Găvan
– în 1994 s-a transferat la Silcotub Zalău, iar din 2006 joacă la Oltchim Râmnicu Vâlcea
– în 2001 a suferit un grav accident de circulație, fiind la un pas de a abandona handbalul
– are 140 de selecții în Naționala României, peste 180 de goluri
– a prins 5 turnee finale: CM 1997, 2003 și 2007, CE 2002 și JO 2000
– este singura mămică din lotul României, fiica sa Alesia născându-se în 20 iunie 2005, când coechipierele Valeriei câștigau un argint la CM din Rusia

 | 262 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On