Bistrițeanca Irina Radunovic, antrenor superior de fotbal în Serbia

 

Fosta componentă a echipei de fotbal Răsunetul Bistrița, Irina Radunovic – Cihărean, și-a luat masteratul în fotbal la Universitatea din Belgrad. Cu lucrarea “Analiza aplicării loviturilor speciale în funcție de poziția jucătorului în echipă”, Irina Cihărean i-a dat gata pe membrii comisiei de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Serbia, acolo unde în 2004 a devenit antrenor superior de fotbal. Recent ea și-a publicat lucrarea la editura Karuna din Bistrița, în două limbi, română și sârbă.

Irina Radunovic a început să practice fotbalul de la 7 ani, în comuna ei natală, Bichigiu. La sfârșitul anului 1989, odată cu înființarea campionatului național de fotbal feminin în România, a fost selectată în echipa Răsunetul Bistrița unde a jucat până în 1993.

Apoi s-a transferat la oradea unde a câștigat campionatul. În 1997 a semnat un contract cu clubul de fotbal feminin Novi Beograd iar din 2000 a devenit antrenoarea acestei echipe. A fost de două ori finalistă a Cupei Iugoslaviei și câștigătoare a campionatului din această țară. 

Adrian Linca

 | 134 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *