Bistrița, reprezentată cu succes la Jocurile Mondiale ale Sporturilor Minții

Laura Avram a participat, în luna octombrie, la Jocurile Mondiale ale Sporturi-lor Minții, competiție ce s-a desfășurat la Beijing, aflându-se la prima ediție. Bistrițeanca, în vârstă de numai 16 ani, a evoluat în Grupa D și a reușit patru victorii și două înfrângeri, ocupând la final locul 8 mondial. Laura (1 dan), încă junioară, dar campioană națională en-titre, a pierdut în fața rusoaicei Kovaleva (5 dan) și a cehoaicei Zaloudkova (2 dan).

La masculin, bistrițeanul Mihai Șerban, campion european în 2005, s-a clasat pe locul 6, într-o grupă cu 24 de jucători, cu 4 victorii din 6 runde, pierzând doar în fața ocupanților locurilor 3 și 4: profesionistul chinez Ruiyang Zhou (5 dan) și jucătorul australian Raphael Shin (7 dan).

Mihai Valentin Șerban (4 dan) este cel mai bun produs al școlii românești de GO. Multiplu campion, Mihai a câștigat titluri naționale, chiar la categorii de vârstă superioare.

La începutul carierei sale sportive, Mihai a oscilat multă vreme între fotbal și GO. După ce a câștigat titlul de campion european (under 12), în martie 2005, la Kosice, a decis că jocul de GO îi poate oferi mult mai multe satisfacții și oportunități de afirmare, alegând acest joc al minții. Este primul jucător român care, anul trecut, la vârsta de 13 ani, a atins rangul 4 dan, sub îndrumarea sensei-ului său, Mirel Florescu (6 dan).

Cei doi jucători de GO bistrițeni sunt pregătiți de către profesorul Teodor Vârtic, la Palatul Copiilor din Bistrița.

Doi bistrițeni în vizită la profesioniștii japonezi

Bistrițenii Tudor Berende și Mihai Șerban, conduși de sensei Mirel Florescu, au participat, în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie, la ediția 2008 a proiectului ”Japan – Europe Youth Go Exchange Project”, organizat de Nihon Kiin ”“ Asociația jucătorilor profesioniști de Go din Japonia. Delegația României, din care mai fac parte sportivii Theodor Toma și Alexandru Caraivan, a vizitat locurile de legendă în care s-au pregătit unii dintre cei mai mari jucători profesioniști de Go ai lumii. Românii au vizitat sediul și Muzeul GO-ului, dar au și jucat cu profesioniștii acestui sport.

 | 143 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On