Bistrița, mai tare decât Nisa! Cu ce i-am luat fața capitalei de pe Coasta de Azur?

V-ați gândit vreodată că Bistrița poate fi aleasă de cineva inaintea capitalei de pe Coasta de Azur, Nisa. Chiar dacă nu avem plaje impecabile, magazine si cluburi pentru toate gusturile si buzunarele, nu apărem în reclame și filme, am reușit totuși să câștigăm o întrecere cu al 5 –lea oraș al Franței.

Bistrița a primit organizarea Campionatelor Mondiale de culturism și fitness în detrimentul Nisei.

”Costurile estimate pentru organizarea acestui eveniment sunt undeva între 150.000 și 200.000 de euro. Așteptăm între 500 și 700 de sportivi din peste 40 de țări, încă nu știm exact pentru că înscrierile se încheie în 23 octombrie. Sunt 21 de categorii în cadrul competiției. Din Africa de Sud avem 30 de înscrieri până acum, ceea ce pentru noi e un lucru inedit. Avem sportivi și din Angola, Bolivia, Paraguay și așa mai departe. Deci vin sportivi din toată lumea, iar asta mă bucură pentru că putem promova țara în acest fel. Vreau să le arătăm tuturor cine suntem. M-a ambiționat și faptul că afară de cele mai multe ori se vorbește negativ despre România. Așa că este cazul să arătăm că România este o țară frumoasă și că putem organiza un astfel de eveniment. Sper ca la anul să organizăm Campionatele Europene”, a declarat ieri președintele Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, într-o conferință de presă,

Prezent la conferința de presă, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că MTS a sprijinit financiar cu 200.000 de lei organizarea evenimentului sportiv de la Bistrița. "Felicit Federația Română de Culturism și Fitness pentru curajul de a organiza un eveniment de asemenea amploare în România. Nu e un lucru ușor să organizezi Campionatele Mondiale, dar am mare încredere în președintele federației și echipa de acolo. Eu de când am venit ministru am încurajat organizarea de competiții internaționale și mă bucur că ați dat curs solicitărilor mele. MTS promovează sportul pentru că numai prin colaborare și comunicare vom reuși să ne atingem obiectivele propuse de la bun început. MTS a sprijinit aceste Campionate Mondiale cu 200.000 de lei până în momentul de față. Este o sumă mică având în vedere că este vorba despre Campionatele Mondiale. Îmi doresc enorm de mult ca acest sport, culturism și fitness, să fie promovat mai mult în școli și licee. Am mare încredere că această ediție a Campionatelor Mondiale va fi un real succes. Eu nu am avut onoarea de a vedea un concurs de culturism și fitness, dar mi s-a oferit acum ocazia de a urmări Campionatele Mondiale", a menționat Marius Dunca.

Campionatele Mondiale de culturism și fitness, categoria juniori (sub 21 de ani) și masters (peste 40 de ani), se vor desfășura în Sala Polivalentă din Bistrița, în perioada 10-13 noiembrie. Intrarea spectatorilor va fi liberă pe parcursul întregii competiții.

 | 777 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *