Bistrița Bike Marathon la prima ediție – ne întâlnim cu peste 200 de bicicliști!

Asociația Super Bike Team organizează prima ediție a evenimentului Bistrița Bike Marathon, un concurs de ciclism ce își propune să plaseze orașul Bistrița pe harta ciclismului național și internațional prin promovarea traseelor locale.

Peste 200 de cicliști vor lua sâmbătă startul competiției, aceasta fiind împărțită în trei categorii: scurt/family (12 km), mediu (35 km) și lung (65 km).

Evenimentul începe la 10:30 în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

La competiție va fi prezent și președintele Federației Române de Ciclism, Cătălin Sprînceană.

Concurenții ce se vor clasa pe podium vor primi premii în bani, cel mai mare premiu, de 1000 de lei, fiind acordat la traseul lung, sub-categoria elite.

Ce reprezintă Asociația Super Bike Team și care sunt activitățile sale principale?

Asociația Super Bike Team a fost înființată acum 7 ani de 10 pasionați de ciclism. Clubul sportiv bistrițean participă la cele mai importante competiții naționale de mountain bike și șosea, cu scopul de a atrage mai mulți amatori către acest sport. Inițial, membrii s-au adunat pentru a face mișcare și a se bucura de natură, explorând dealurile și pădurile din jurul orașului și șoselele din județ. Cu timpul, ei au început să participe la competiții naționale și internaționale, iar plimbările relaxante s-au transformat în antrenamente intense. Unul dintre membri, Iosif Ureche, s-a remarcat prin performanțele sale, ocupând primul loc la multiple competiții interne, ceea ce a inspirat întreaga echipă să se antreneze mai serios.

Tiberiu Titieni

 | 818 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *