Bernadette Szocs și Andreea Clapa, campioane europene! Bulbuc, bronz cu naționala de cadeți!

A 56-a ediție a Campionatul European de tenis de masă pentru juniori și cadeți se dispută în Ostrava, Cehia în perioada 12-21 iulie. La această ediție bistrițenii participă cu sportivii: Andreea Clapa la cadete, Bernadette Szocs la junioare, Daniel Dan și Adrian Costea la juniori, dar și cu antrenorii Marian Filipaș care este antrenorul lotului național de cadete și Emilian Bulbuc, antrenorul lotului național de cadeți.

Ziua de marți a fost destinată finalelor în probele pe echipe, unde echipele naționale de cadete cu Andreea Clapa în formație și Marian Filipaș antrenor și junioare cu Bernadette Szocs care a câștigat toate jocurile,au reușit să devină campioane europene.

Cadetele au învins in grupe 3-1 pe Belarus, 3-0 pe Grecia, 3-0 pe Slovenia, în optimi a învins Cehia cu 3-0, în sferturi a trecut cu 3-0 de Portugalia, cu 3-0 de Serbia în semifinale, pentru ca în finală să învingă Franța cu 3-2. Junioarele au obținut trei victorii în grupe: 3-1 cu Serbia, 3-0 cu Suedia, 3-1 cu Olanda, 3-0 cu Slovacia în optimi, 3-0 cu Franța în sferturi, 3-1 cu Croația în semifinale, pentru ca în finală să treacă de Germania, scor 3-1.

Naționala de juniori, cu Daniel Dan și Adrian Costea în formație a pierdut cele trei jocuri din grupă: 1-3 cu Germania, 1-3 cu Serbia, 1-3 cu Cehia, terminând competiția pe poziția a 18-a după o victorie cu 3-1 împotriva Spaniei și o înfrângere 1-3 în fața Angliei.

O comportare bună a avut-o naționala de cadeți, pregătită de Emilian Bulbuc, care a intrat în posesia medaliei de bronz, după o lungă perioadă în care cadeții n-au reușit să obțină vreo medalie la un campionat european. După două victorii: 3-2 cu Italia, 3-0 cu Moldova și o înfrângere 1-3 cu Danemarca în grupe, cadeții au jucat două jocuri în play-off: 1-3 cu Belgia și 3-1 cu Portugalia, apoi 3-1 cu Austria în optimi, 3-0 cu Polonia în sferturi, pierzând în semifinale 0-3 cu Slovenia, câștigând finala mică 3-1 cu Franța.

Cristian Podar, antrenor:”Este o performanță foarte bună reușită de echipele de cadete și junioare. De fapt ambele echipe erau favorite să joace finala, dar la un Campionat European întotdeauna pot să existe surprize. O performanță deosebită a fost realizată de echipa de cadeți care a reușit să obțină o medalie după mulți ani de secetă la acest nivel. Mă așteptam la o performanță mult mai bună din partea echipei de juniori, chiar dacă la nivelul juniorilor suntem încă departe de podium, trebuia să prindă măcar tabloul primilor 16”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 305 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *