Bernadette Szocs: „îmi lipsește foarte mult domnul Bozga”

Pentru Bernadette Szocs, anul 2010 a fost cel mai bun din cariera sa, fiind triplă campioană europeană la juniori, triplă campioană balcanică la juniori dar și ocupanta locului cinci la Jocurile Olimpice pentru Tineret. Berni, care spune, mai în glumă mai în serios, că nu mai ține minte câte medalii a obținut, a trecut, în luna noiembrie, prin cel mai greu moment al carierei sale de până acum. Decesul lui Gheorghe Bozga, mentorul său și cel care a format-o ca sportivă a marcat-o pe tenismena în vârstă de doar 15 ani. Îi simte lipsa în sală, la antrenamente dar și la competiții dar spune că vrea să obțină rezultate și mai bune, pentru Gheorghe Bozga.
 

Ce înseamnă acest premiu pentru tine, și anul trecut te-ai aflat în primii zece…

Da, am fost pe locul trei sau patru, nu mai știu, cu atâtea locuri (râde)…Este foarte important pentru mine, a fost un an greu dar și cu rezultate foarte bune.

Cât de tare îi simți lipsa lui Gheorghe Bozga?

Îmi lipsește foarte mult. Când joc și când mă antrenez în sală sunt foarte concentrată la ceea ce fac. Dar la finalul fiecărui schimb de mingi, ridic capul în sală și mă uit în locul unde stătea domnul Bozga. Este foarte greu pentru mine, dar trebuie să-mi continui activitatea și să joc cât mai bine de acum încolo.
 

Ce vei face, rămâi la Bistrița?

Voi rămâne la Bistrița încă trei ani de zile. Oricum, nu pot să plec din țară încă trei ani, până când voi fi majoră. Dacă plec, voi fi suspendată. Cred că rămân la Bistrița, depinde și de antrenori… dar la Constanța nu mă duc, pentru că nu vroiam domnul Bogza să merg acolo.

La finalul acestui an, ai pozat pentru calendarul Federației…

Da, am făcut pozele la București. A durat câteva ore, a fost frumos și interesant. Pozele au ieșit foarte bine. La unele fete au făcut câteva modificări la poze, la mine au zis că nu mai au ce să facă, au dat doar puțină lumină în plus…
 

Ce își dorești pentru 2011?

Să fiu sănătoasă, să mă pregătesc și să joc cât mai bine.

 

Augustin Danci

 


 | 198 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *