Hei, barboselor, treziți-vă! Aveți concurență la ușa sălii. Vin 3 jucătoare de națională!

Gloria a pierdut astăzi cu Rapid, în cel de-al doilea meci din acest an, contând pentru penultima etapă a turului. A fost 21-24, după 10-10 la pauză, la capătul unei reprize bune făcută de bistrițence și una foarte proastă, greu de înțeles.

Cu tot lotul valid, Pașca a putut alinia cel mai bun 7,  cu Moisă pe dreapta, Barbosa și Kovacevic intermediari, Lazic în centru și Schmeltzer pivot. Echipa a arătat bine în formula asta și a jucat de la egal la egal cu liderul campionatului, o formație pe val, cu un lot valoros și un moral pe măsură.

În minutul 15, la 8-6, ne puteam desprinde mai tare, dar 3 ratări la rând au adus egalarea și apoi echilibrul s-a menținut până la finalul primei părți.

În repriza secundă, a ieșit altă Glorie de la vestiare. Cu un antrenor surprins și el de diferența dintre reprize, care a încercat dar n-a reușit să găsească variantele bune, scorul s-a dus spre minus 5 și pe final s-a fixat la minus 3. Am avut o șansă bună la 19-21 în minutul 28 dar arbitrii ne-au penalizat cu un 7 metri din joben și victoria Rapidului s-a concretizat imediat.

Scuzele pentru această înfrângere sunt plauzibile multe dintre ele. Am întâlnit o echipă valoroasă iar unele dintre fetele noastre au jucat nerefăcute, după probleme de sănătate. N-am avut nici noroc, lovind barele în multe situații importante și ne-au pus la punct și arbitrii în unele momente cheie.

Însă nimic nu justifică atitudinea echipei din partea a doua a jocului. Fără ambiție, parcă demotivate, unele țopăind pe călcâie ca începătoarele, altele pe vârfuri ca balerinele, fără un lider între ele, jucătoarele Gloriei au dezamăgit încă o dată.

În frunte cu Cabral Barbosa, o altă Barbosa față de cea de la Campionatul Mondial. Neinspirată, neasumată, neatentă, a doua marcatoare de la mondiale e jucătoare de ligă secundă în echipamentul Gloriei, cu un singur gol marcat în meciul de azi. Face pași din toate pozițiile, greșește mingi simple, nu încearcă pivotul și atacă poarta foarte rar.

Conducătorii Gloriei pregătesc deja alte variante pentru sezonul următor și au anunțat chiar azi 3 transferuri importante: Dumanska, Laslo și Bazaliu. Însă campionatul acesta n-a ajuns nici la jumătate și poate ar trebui găsite niște soluții viabile și pentru salvarea lui.

Au înscris: Nicoleta Dincă- 5 goluri, Jovana – 5, Almudena Rodriguez – 2, Florina Chintoan- 2, Meike Schmelzer-2, Ana Maria Iuganu- 2, Laura Moisa – 2, Alexandrina Cabral Barbosa- 1

După această rundă, Gloria e pe 10 în clasament (din 14) la 4 puncte deasupra liniei de retrogradare și la 12 de cupele europene. În etapa următoare, miercuri 19 ianuarie, va juca la Râmnicu Vâlcea, de la ora 18.00.

 | 3.682 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

8 Comments

 1. Din pacate suntem o echipa de 40-45 de minute. Cred ca sunt blocate psihic. Trebuie angajat un psihiatru care sa le deblocheze.
  .

  Post a Reply
 2. Ba da ce comentariu de „casa”! Asta e concluzia? Nu vezi că nu există nici o schema de joc? Asta nu e antrenor, e o gluma proasta?Am mai zis și o spun iar, Linca ești sluga lui Pasca!

  Post a Reply
 3. culmea dl linca sustinea ca ‘suporterii au cerut revenirea lui pasca”. De cateva luni se striga in gura mare de bani aruncati pe barbosa. Amintiti-va ca asa facea si la csm București se proteja in meciuri sa nu fie Doamne feri lovita iar la nationala rupea tot. Pana la urma nu sunt fraieri cine ia bani ci acei care i dau gratis.
  Da de Elisei nu spune nimeni nimic..tot respectul pt cariera ei..da sa ia salar pt 2 min jucate mi-se pare o absurditate.

  Post a Reply
 4. Am sperat ca odata cu revenirea fostului antrenor la conducerea bistritenelor, situatia se va schimba, dar din pacate,” Lupul isi schimba blana, dar năravul, ba!”

  Post a Reply
 5. Ce atata tam tam si cu astea 3 care vin? Singura de valoare de acolo e Dumanska, restul, fițe si pamflet.
  Echipele de juniori din proiect nu au decat un rand de echipament, profesorii, fac voluntariat si mai sus, se sparg banii fara cap!
  Linca pana nu demult dadea in echipa asta ca in hotii de cai; de-o vreme, tare finuț mai scrie in ziar de ea. hahahahhaaaa

  Post a Reply
  • Dacă dorința este foarte mare de a comenta la o postare !!! Folosiți-vă de numele vostru ! Deja v-ați făcut un obicei prost să-mi folosiți numele sau porecla !!!

 6. Foarte bun articol domnu’ Linca. V-a trecut vreodata prin minte ca poate Barbosa nu e folosita unde da randament? Peste tot pe unde a jucat a fost inter stanga.
  O sa spuneti ca e tot handbal. dar asta e ca si cum dvs, care sunteti un foarte bun realizator de podcast-uri, va irositi energia facand articole despre handbal si la treaba asta nu va prea pricepeti :)).

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *