Bani mulți către Gloria? Nu! Prea puțini spre alte sporturi

Tot mai mulți sunt cei care susțin, cu mânie proletară, că Gloria nu merită atâția bani de la bugetul Primăriei. Uite-așa, de ce să merite? Că se zbate pentru evitarea retrogra-dării? Ce haznă avem noi, bistrițenii de rând, după clubul lui Jean Pădureanu? Asta întreabă, retoric, majoritatea dintre cei care-și dau cu părerea pe acest subiect.

Privit superficial, cam așa se și vede din afară. Gloria mănâncă bani mulți și lumea nu realizează ce primește înapoi. Însă, nu banii Gloriei ar trebui să ne dispere. Ca oameni ce iubim sportul, și majoritatea dintre noi declarăm asta, nu miliardele cu plus din dreptul Gloriei ar trebui să ne deranjeze, ci acelea cu minus din dreptul altor sporturi. Cu alte cuvinte, mai grav mi se pare faptul că primăria nu are grijă și de alte ramuri sportive așa cum se preocupă de fotbal. Prea puțin își bate capul cineva de sporturile aflate în moarte clinică, de ramurile cu tradiție, de investițiile în terenuri sau materiale ajutătoare în școli, de sportul de masă.

Gloria e unul dintre puținele branduri pe care le mai avem. Ne place sau nu ne place, Jean Pădureanu e mai celebru în multe locuri decât Coșbuc sau Rebreanu, iar numele Bistriței e pe buzele românilor mai degrabă datorită Gloriei decât a celorlale branduri bistrițene la un loc. Nu 20 de miliarde la Gloria ar trebui să ne mânie. Ci alte 50 pe care nu le primesc copiii noștri care fac sport.

Gloria merită bani mulți pentru ce a făcut și face în continuare cu numele Bistriței. Puține domenii de activitate sau firme din Bistrița- Năsăud sunt în primele 18 din România, așa cum e Gloria de 20 de ani. De puține transmisiuni live din Bistrița mai avem parte, nimeni din județul nostru nereușind să țină mii de oameni la televizor câte 2 ore săptă-mână de săptămână, așa cum face Gloria etapă de etapă.

Eu vreau să dau bani Gloriei și ca mine sunt convins că sunt foarte mulți bistrițeni. Dar vreau să știu
exact ce face Gloria cu ei și chiar să mă reprezinte Consiliul Local în Comitetul Director al clubului. Vreau să cotizez chiar și mai mult de-atât, dar banul meu să se ducă și pe tenis de masă, și pe schi, și pe tenis de câmp, și pe înot sau karate. Nu sunt prea mulți banii dirijați spre Gloria, ci prea puțini cei îndreptați spre alte
sporturi.

 | 114 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On